Haziran Ayında En Çok Seçim Konuşuldu

Medya Takip Merkezinin (MTM) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Haziran ayında en çok Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştu. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), seçim ittifakları ve kandil operasyonu ise öne çıkan diğer başlıklardandı.

Haziran Ayında En Çok Seçim Konuşuldu
  • 06 Temmuz 2018, Cuma 11:06
Medya Takip Merkezinin (MTM) yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Haziran ayında en çok Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştu. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), seçim ittifakları ve kandil operasyonu ise öne çıkan diğer başlıklardandı.

MTMnin yaptığı araştırmaya göre, Haziran ayında en çok Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuştu. FETÖ, seçim ittifakları ve kandil operasyonu ise öne çıkan diğer başlıklar oldu.

Türkiye 24 Haziranda 13üncü cumhurbaşkanı ve 27nci dönem milletvekillerini seçmek için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan kesin seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,59, Muharrem İnce yüzde 30,64, Selahattin Demirtaş yüzde 8,4, Meral Akşener yüzde 7,29, Temel Karamollaoğlu yüzde 0,89, Doğu Perinçek yüzde 0,20 oy aldı.

Milletvekilliği kesin seçim sonuçlarına göre; AK Parti yüzde 42.56, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 22,65, Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 11.10, İYİ Parti yüzde 9.96, HDP yüzde 11.70, Saadet Partisi yüzde 1.34, Vatan Partisi yüzde 0.23 oy aldı. Mecliste AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili ile temsil edilecek. Haziran ayı boyunca siyaset gündeminin ana konusu haline gelen cumhurbaşkanlığı seçimleri, medyada 229 bin 352 haber ile listenin ilk sırasında yer aldı.

FETÖ operasyonları ve davaları medyada geniş yer buldu
FETÖ ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlarda önemli bilgiler, belgeler ve bağlantılar elde edildi. Bu bağlamda yakalanan örgüt üyeleri hakkında çıkan gözaltı kararları ve hapis cezaları en çok konuşulan başlıklardan oldu. Yapılan araştırmada FETÖ konusunda çıkan haber sayısının 97 bin 700 olduğu görüldü.

Seçmen, Cumhur İttifakını seçti
Türk siyasi tarihinde ilk kez siyasi partiler ittifak yaparak halkın oyunu istedi. Yapılan oylamanın sonucunda Cumhur İttifakı meclis çoğunluğuna sahip oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında seçimlerden sonra gerçekleştirilen görüşmede tarihsel birliktelik olarak tanımlanan Cumhur İttifakının sağlam zemin üzerinde devamı yönünde kararlık mesajları verildi. MTMnin raporuna göre Cumhur İttifakı, geçtiğimiz ay siyaset gündeminde 78 bin 458 haberin konusuydu. Parlamenter sisteme dönüş vaadiyle bir araya gelen Millet İttifakı ile ilgili medyaya yansıyan haber sayısının ise 33 bin 936 olduğu ortaya çıktı.

Kandil harekatı tartışılan konulardandı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin 10 Martta başlattığı Irakın kuzeyinde yer alan Kandil operasyonu ile ilgili gelişmeler ay boyunca gündemdeydi. Türkiyenin Kandil bölgesi başta olmak üzere Irak ve Suriyenin değişik alanlarını kullanan PKK ve yan oluşumlarını etkisiz hale getirmenin hedeflendiği harekata medyada 40 bin 777 haberle yer verildi.

OHALin sona ermesi siyaset gündeminde yer aldı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanın 24 Hazirandan sonra ilk işimiz OHALi kaldırmak olacak açıklaması ışığında gözler olağanüstü hal kalktıktan sonra yaşanacak değişikliklere çevrildi. Erdoğan ile Bahçelinin 19 Temmuzda süresi sona erecek OHALin yeniden uzatılmaması konusunda fikir birliği sağladığı konu ile ilgili medyada 29 bin 576 haber yer aldı.

Menbiçte devriye faaliyetleri başladı
Terörden arındırma ile gündeme gelen Menbiçte Türk-Amerikan ortak devriyeler görev aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarın, YPGnin terk etmesine ve silahlarının toplanmasına yönelik çalışmalara devam edildiğini bildirdiği Menbiç başlığı altında Haziran ayında basında çıkan toplam haber sayısı 27 bin 472 oldu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık