Fransa Cumhurbaşkanı Macrona Halkın Desteği Azalıyor

Yapılan son bir kamuoyu araştırmasında, Cumhurbaşkanı Macronun yeni yasama ve yürütme dönemine girişte ‘başarısız olduğu düşüncesi halk nezdinde güçlendiğini gösteriyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macrona Halkın Desteği Azalıyor
  • 07 Eylül 2018, Cuma 14:09
Yapılan son bir kamuoyu araştırmasında, Cumhurbaşkanı Macronun yeni yasama ve yürütme dönemine girişte ‘başarısız olduğu düşüncesi halk nezdinde güçlendiğini gösteriyor.
Fransada Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun halk nezdinde popülaritesi her geçen gün düşüyor. Fransada bir kamuoyu araştırması, Cumhurbaşkanı Macronun yeni yasama ve yürütme dönemine girişte ‘başarısız olduğu düşüncesi halk nezdinde güçlendiğini gösteriyor. Yapılan ankete göre, Fransızların yüzde 74ü Macronun yeni döneme ‘kötü bir giriş yaptığı görüşünde. Katılımcıların yüzde 32si ise bunu ‘oldukça kötü olarak düşündüklerini belirtti.

“Zenginlerin Cumhurbaşkanı”
Göreve geldiği günden bu yana “Zenginlerin Cumhurbaşkanı” olmakla eleştirilen Macron, halk nezdindeki itibar kaybı hızla düşüyor. Ülkedeki zenginlere yönelik vergileri azaltırken çalışanların ve emeklilerin ödediği primlerin yükseltilmesinden yana tavır alan Macron, sosyal yardımların kısıtlanması yönündeki politikasını ısrarla sürdürüyor. Son araştırmayla birlikte Macron, son haftalardaki tutumuyla kendi popülaritesini kendi düşürdüğü şeklinde algılandı.

Macron oldubittiye getirebilir
Geçen hafta Çevre Bakanı Nicolas Hulotun iklim politikalarında yaşanan tutarsızlıktan dolayı duyduğu rahatsızlık sonucu istifa etmesiyle sarsılan Macron Hükümetinin, çalışanların gelir vergisinin doğrudan maaştan kesilmesi uygulamasını hayata geçirme kararının büyük tepki aldığı anlaşıldı. Bu yasa kararının 2019dan itibaren uygulanacağı belirsizliği tartışılırken kamuoyu, Macronun yasayı uygulayabileceğini düşünüyor.

Başarısız ve yanlış politikalar halkın tepkisini çekiyor
Çevre Bakanının istifasıyla küresel ısınmayı önlemeye yönelik iklim politikalarının başarısız olması, dar gelirliye verilen sosyal yardımların miktarlarının dondurulması veya kısıtlanması, çalışanlara ek prim getirilmesi ve vergi politikasındaki hükümetin tutarsız kararları halkın tepkisini çekiyor. Macronun çevreci duyarlılığı ve faaliyetleriyle Fransız toplumunda belirli bir saygınlığı olan Nicolas Hulotun istifa etmesi üzerine, bu göreve François de Rugyyi Çevre Bakanı olarak ataması kararı da olumsuz karşılandı.

Seçmenlerinin yüzde 28i Macrona karşı
Bununla birlikte, Macronun partisi Cumhuriyet Yürüyüşü (LREM) taraftarları arasında bile cumhurbaşkanını başarısız bulanların oranının yüzde 30un üstünde olduğu kaydedildi. Bu karara sadece kendi partisi LREM taraftarlarından yüzde 72 oranında destek bulurken, sağ ve sol muhalefet partilerinin seçmenleri arasında yüzde 57 ile yüzde 81e ulaşan bir tepki olduğu belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık