Emek Taziye Evi Hizmete Açıldı

Osmangazi Belediyesinin Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde inşa ettiği Emek Taziye Evi, hizmete açıldı.

Emek Taziye Evi Hizmete Açıldı
  • 10 Haziran 2018, Pazar 12:18

Osmangazi Belediyesinin Emek Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde inşa ettiği Emek Taziye Evi, hizmete açıldı.

Hayatın her alanına dokunan hizmetlerini sürdüren Osmangazi Belediyesi, Emek bölgesinde yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacını karşıladı. Temeli geçtiğimiz yıl Nisan ayında atılan Emek Taziye Evi, törenle hizmete açıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündarın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak 136 mahallede her alanda vatandaşların

hayatına dokunan sosyal hizmetleri aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Eğitimden sağlığa, kültür merkezlerinden tarihi mirasa kadar her alanda çalıştıklarını kaydeden Dündar, “Geride bıraktığımız 9 yılda şehrimize kazandırdığımız projelerle Yeni Türkiye yolunda Yeni Osmangaziyi inşa ediyoruz.  Sosyal belediyecilikte farklı bir ivme kazanan Osmangazi Belediyesinin bu gelişimini en çok hissettiği mahallelerimizden biri Emek mahallemiz. İnşallah bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Yaptığımız ve yapacağımız yatırımlarla mahallelerimizin ve Osmangazinin geleceğe dair vizyonunu belirliyoruz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında temelini attığımız Taziye Evimizi bugün hizmete açıyoruz. Bu merkezimizin en az şekilde kullanılmasını temenni ediyorum. Taziye Evini, 1.245 metrekare alanda 3 katlı olarak inşa ettik. Taziye Evi, mutfağından mescidine ihtiyaç duyulacak her şeyi içinde barındırırken, bahçesinde çocuk parkı ve otoparkıyla da bölgeye hizmet verecek. Emek bölgemize hayırlı olsun” dedi. 

Emek, Osmangazi İle Gelişiyor

Emeke toplam 23 park ve 82 bin 485 metrekare yeşil alan kazandırdıklarını ve bölgede, 263 bin metrekare alanda asfalt kaplama çalışması yaptıklarını belirten Dündar, “Emek Zekai Gümüşdiş Sağlık Ocağını yaparak hizmete sunduk. Bursanın ilk hasta asansörlü sağlık ocağının çevresini de düzenleyerek meydan haline getirdik. Aynı hizmet binamız içinde vizyon projelerimiz arasında yer alan ‘Aile Rehberlik ve Danışma Merkezinin ilk örneğini burada hizmete açtık. Merkezde, Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı ve Çift Danışmanlığı ile toplumun temel taşı aileyi korumak için çalışıyoruz. Çarşamba Pazarını kapalı pazar haline getirdik. Emek mahallemizde hayata geçireceğimiz bir projemiz de Bilgi Evi projemiz. Emek Bilgi Evinin de inşaat çalışmasını bitirdik ve yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Türkiyede en yaşanabilir ilçeler arasında Bursadan sadece Osmangazinin yer aldığına dikkat çeken Dündar, “Osmangazi, 136 mahallesiyle bizim evimiz. Her şeyin en güzeli burada olacak. Belediye olarak biz de en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İddia ediyoruz, yapmış olduğumuz hizmetler, hangi kurum veya belediye ile mukayese edilsin en iyisi burada. Elhamdülillah güçlü bütçemiz ve imkanlarımız var. Belediye olarak asli işlerimizi hiç konuşmayız. Asli işlerimizin dışında daha kaliteli yaşam için kazandırdığımız birçok hizmet var. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da Osmangazi Belediyesinin Emekte önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, “Çok güzel bir tesis olmuş. İnşallah taziye için en az şekilde kullanılır. Fakat, bu merkez büyük bir ihtiyaçtı.  Bu ihtiyacı gideren Belediye Başkanımız Mustafa Dündardan Allah razı olsun” diye konuştu. 

Emek Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaya da, Emek bölgesine sayısız hizmet kazandıran Başkan Dündara teşekkür etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, Emek Taziye Evini gezdi.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık