Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Danimarkada

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Ukrayna Reform Konferansına katılmak üzere geldiği Danimarkanın başkenti Kopenhagda birtakım temaslarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Danimarkada
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 16:35
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Ukrayna Reform Konferansına katılmak üzere geldiği Danimarkanın başkenti Kopenhagda birtakım temaslarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı Uluslararası Ukrayna Reform Konferansında Türkiyenin Ukraynanın toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti. Çavuşoğlu, “Stratejik ortak ve dost ülke olarak, Ukraynanın reform çabalarını desteklemeye devam edeceğiz. Ukrayna Reform Konferansına üst düzeyde katılım sağlamamız bunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlunun ikili temasları
Çavuşoğlu, ikili temasları kapsamında Danimarkalı ve İngiliz mevkidaşları ile bir araya geldi. İlk olarak Danimarka Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen ile görüştü. İki liderin görüşmelerinde terörizmle mücadelede işbirliği, Türkiye-AB ilişkileri ve Danimarka makamlarının, terör örgütü PKK ve iltisaklı kuruluşlarının faaliyetlerine izin vermemesi gerektiğinin vurgulandığı aktarıldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnsonla da görüşen Çavuşoğlu, Türkiye-İngiltere işbirliğinin son dönemdeki üst düzey temaslarla daha da ilerlediğini aktardı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Mayıs ayındaki ziyaretinde kararlaştırılan işbirliği alanlarına ilişkin atılacak adımları değerlendirdikleri belirtildi.
Öte yandan Kopenhag ziyareti esnasında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri ile de bir araya gelen Çavuşoğlu, “Bir çok konuda Avrupadaki vatandaşlarımızın düşüncelerinden faydalanıyoruz, fikirlerine önem veriyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık