Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çocuklarımızı Teröristlere Teslim Etmeyelim. Fetö Bir Terör Örgütüdür

Kosovanın başkenti Priştinede konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çocuklarımızı Teröristlere Teslim Etmeyelim. Fetö Bir Terör Örgütüdür
  • 19 Ekim 2018, Cuma 21:43
Kosovanın başkenti Priştinede konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Arnavutluk ziyaretinin ardından geldiği Kosovada Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli ile görüştü. Başkent Priştinedeki Kosova Dışişleri Bakanlığında gerçekleşen başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülkenin bakanları basın açıklamasında bulundu.
Bakan Çavuşoğlu konuşmasında Kosova ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, İkili ilişkilerimizi baş başa ve heyetler arası görüşmelerde değerlendirdik. Kosovanın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü bizim için esastır. Kosovanın daha çok ülke tarafından tanınması için kampanyamızı devam ettiriyoruz. Kosovanın Avrupa entegrasyonları çok önemlidir dedi. Çavuşoğlu ayrıca Kosovanın İnterpol üyeliği için Türkiyenin desteğinin süreceğini ifade etti.

Priştine-Belgrad diyalog sürecini destekliyoruz
Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecinin bölgenin istikrarı için önemli olduğunu değinen Çavuşoğlu, Priştine- Belgrad diyalog sürecini de destekliyoruz. Bu süreç, bölgenin istikrarı için çok önemli dedi.
Kosova ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğine de değinen Çavuşoğlu, Kosovada Türk firmalarımızın yatırımları sürüyor. Ve bu işbirliğinin artmasını istiyoruz. Serbest Ticaret Anlaşmasının onaylanmasıyla ticaret işbirliğinin de hacmi artacaktır. Ticarette de istediğimiz hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 600ün üzerinde projeye imza attı. Yatırımların toplam değeri 100 milyon euronun üstündedir. Bizler TİKAya daha çok projenin verilmesini tavsiye ediyoruz ifadelerini kullandı.

Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim
Kosovadaki FETÖ yapılanmasına da dikkat çeken Çavuşoğlu, FETÖnün terör faaliyetlerinin eğitim kurumları üzerinden yürüttüğü uyarısında bulunarak, Kosovayı eğitim alanında da desteklemeyi sürdüreceğiz. Kosovada maarif okullarımız var. Kosova Hükümetinin devredeceği okulları da almaya hazır. Çocuklarımızı teröristlere teslim etmeyelim. FETÖ bir terör örgütüdür. Türkiyede darbe girişiminde bulunmuştur. FETÖ Türkiyede 251 insanımızı acımasızca öldürmüştür ifadelerini kullandı.
15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yaşananlara değinen Çavuşoğlu, Kurumlarımızı bombaladılar. Tankları insanların üstüne sürdüler. F-16larla insanlarımızı bombaladılar. Bunu Türkiyede yapan teröristler, Kosovada da aynı şeyleri yapabilir. Bunu eğitim kurumlarını kullanarak yapıyorlar. Eğitim kurumlarını kullanarak Kosova kurumlarına sızmalarına müsaade etmemeliyiz. Kardeş Kosovanın, Türkiyede darbe yapmış kişileri barındırmasını istemeyiz. Bunları bize iade etmelerini bekleriz. Kosovanın bu teröristleri burada barındırmasını istemiyoruz. Bizler, Kosovada bu tür terörist faaliyetler düzenleyenleri, ülkemizde barındırmayız, Kosovaya teslim ederiz. Kosovanın da aynı şekilde davranmasını isteriz şeklinde konuştu.
Türkiyenin her alanda Kosovayı destekleyeceği sözünü aldığını belirten Bakan Pacolli ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Kosova ve Sırbistan arasındaki diyalog sürecini desteklediğini kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık