Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Örnek Bahçede İşçilerle Elma Hasadı Yaptı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgatın Kadışehri ilçesinde köylülerin arazilerini birleştirmesiyle oluşturulan Türkiyenin en büyük meyve bahçelerinden Kabalı Meyve Bahçesinde işçilerle birlikte elma hasadı yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay Örnek Bahçede İşçilerle Elma Hasadı Yaptı
  • 28 Eylül 2018, Cuma 12:43
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgatın Kadışehri ilçesinde köylülerin arazilerini birleştirmesiyle oluşturulan Türkiyenin en büyük meyve bahçelerinden Kabalı Meyve Bahçesinde işçilerle birlikte elma hasadı yaptı.
Bir dizi ziyaret ve incelemeler için Yozgatın Kadışehri ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kabalı Meyve Bahçesinde çalışan işçilerle birlikte kahvaltı yaptı. Daha sonra meyve bahçesine geçerek burada işçilerle elma hasadına katılan Oktay, Yozgatın Kadışehri ilçesinde bulunan Kabalı köyündeyiz. Burada bereket var, burada emek, alın teri var. Burada köylülerimizin ilçedeki ve beldedeki insanımızın kendi köyünde, bölgesinde kalarak oluşturduğu bu güzelliği görüyoruz. Burası tarımsal kalkınma anlamında en ciddi projelerinden birisi. Türkiyenin en büyük meyve bahçesindeyiz. 400 bini aşkın ağacın olduğu kiraz, elma, armut, şeftali gibi birçok çeşidin bulunduğu son derece teknik hem de bahçeciliğin, tarımın yapıldığı bir o kadar da amatör ruhla profesyonelce yapılan bir proje burası dedi.

Proje göçün önüne geçti
Kabalı Meyve Bahçesinin ilçede göçün önüne geçtiğini ifade eden Oktay, Geçen yılda Türkiyenin 250 ayrı bölgesinde bu projeyi hayata geçirelim istemiştik. Dolayısıyla kırsaldan kente göçün de önüne geçmenin en ciddi yollarından birisi hem de üretimi artırmanın yollarından birisi. Toplulaştırma var ama bu toplulaştırma gönüllü olarak köylüler kendi arazilerini verip bir şirket bünyesinde toplulaştırıyor. Hem buradan kira alıyor hem de kendisi de fiilen burada çalışıyor. Sigortalı hepsi. Göç vermeyi bırakın, tekrardan göç almaya başlayan bir bölgemiz. Muhteşem bir proje. İnşallah bizim amacımız kabinemiz olarak bunu olabildiğince Türkiyenin diğer bölgelerine, illerine ve ilçelerine olabildiğince bunu yaymak. Bunun bir sonraki aşaması burada sektörün oluşması, oradan da ürünlerin işlenmeye başlanıyor olması. Bunun sonraki aşamasında sanayileşme boyutu aşaması var. Ama mevcut aşamasında da organik ürün elde etme aşaması var şeklinde konuştu.
Kadışehri ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktaya Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Anayasa Komisyon Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, partililer ile birçok vatandaş eşlik etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık