Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Oldu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğanın yardımcısı, eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Otay oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Oldu
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 22:56
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğanın yardımcısı, eski Başbakanlık Müsteşarı Fuat Otay oldu.

Fuat Oktay kimdir?
Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat Çekerekte doğdu. 1985 yılında Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında ABDde otomotiv sektörünün merkezi olan Detroitteki Wayne State Üniversitesinden işletme ve imalat mühendisliği alanlarında yüksek lisans, endüstri mühendisliği alanında ise doktora derecelerini aldı. Beykent Üniversitesinde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı. 2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yollarında (THY) çeşitli görevlerde bulundu. DEİK, Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk- İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu. 2012-2016 yılları arasında Başbakanlık AFAD Başkanlığı görevini yürüttü. 19 Haziran 2016 tarihinden itibaren Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüttü. Suriye sınırındaki terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları kapsamında kurumları arası koordinasyon görevini üstlendi. Oktay, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Türk Hava Yolları Teknik AŞ Yönetim Kurulu üyeliği ve Türk Telekom AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Çok iyi derecede İngilizce bilmekte olup, 3 çocuk babasıdır.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık