Cumhurbaşkanı Erdoğan Tbmmde Yemin Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMMde mazbatasını alarak yemin etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tbmmde Yemin Etti
  • 09 Temmuz 2018, Pazartesi 17:25
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMMde mazbatasını alarak yemin etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni için geldiği TBMMde Durmuş Yılmazdan sonra en yaşlı milletvekili olan AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü tarafından karşılandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bandosu eşliğinde yürüyerek tören kıtasını selamladı. Şeref merdivenlerinde Erdoğanı Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekilleri karşıladı. Erdoğan, Şeref Holünde ise vatandaşlar tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğanı TBMM Şeref Kapısı önünde geçici Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz karşıladı. AK Parti ve MHP milletvekilleri Erdoğanın Genel Kurul salonuna gelişi ile birlikte ayağa kalkarken, CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekillerinin Erdoğanın salona girişi ve yemin etmesi sırasında ayağa kalkmadıkları görüldü. Geçici Meclis Başkanı Yılmazın elinden mazbatasını alan Erdoğan, daha sonra yemin etti. Erdoğanın Meclisteki yeminiyle birlikte parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.
Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ile Esra Albayrak, oğlu Bilal Erdoğan ve torunları, yemin törenini Şeref Locasında takip etti. Bilal Erdoğan, çocukları ve eşiyle birlikte şeref locasında selfie çekti. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman ile Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, YÖK Başkanı Yekta Saraç, sanatçı Mustafa Ceceli ve televizyon programcısı Müge Anlı katıldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Hamit Arvas, TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan ve Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç da yemin törenini takip etti.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık