Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato Liderler Zirvesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brükselde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato Liderler Zirvesinde
  • 11 Temmuz 2018, Çarşamba 15:46
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brükselde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılıyor.
Zirvede NATO İttifakının mevcut güvenlik sınamalarına karşı uyarlanması amacıyla atılmakta olan adımların gözden geçirilmesi; Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik sınamalar hakkında stratejik nitelikli görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor. Gürcistan ve Ukrayna devlet başkanlarının katılımıyla tertiplenecek oturumda, bu ülkelerin NATOyla işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulması hedefleniyor. Afganistan Cumhurbaşkanı Gani ve İcra Heyeti Başkanı Abdullahın da iştirak edecekleri oturumda ise, İttifakın Afganistana desteğinin teyit edilmesi ve müttefiklerin Afganistana ilave katkılarını açıklamaları bekleniyor.
Zirvede ayrıca, NATOnun Avrupa-Atlantik bölgesinde barış ve istikrarın yayılmasına matuf Açık Kapı Politikasına taahhüdünün teyit edilerek, Makedonyaya katılım müzakereleri için davette bulunulması öngörülürken; Irakın terör tehdidi dahil, güvenlik sınamalarıyla mücadele yeteneğinin geliştirilmesine ve kapasitesinin artırılmasına yönelik bir NATO Eğitim Misyonu başlatılması hususunda karar alınması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanın zirve vesilesiyle mevkidaşlarıyla çeşitli ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülüyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık