Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanyada Askeri Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Berlinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanyada Askeri Törenle Karşılandı
  • 28 Eylül 2018, Cuma 10:50
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Berlinde Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından askeri törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABDdeki temaslarının ardından dün Almanyaya gelmişti. Dün Almanyadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir arayan gelen ve resmi temaslarına da bugün başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından Bellevue Sarayında askeri törenle karşılandı. Liderlere heyetlerin tanıtımının ardından iki ülke marşları okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, askeri kıtayı selamlamasının ardından Steinmeier ile ikili görüşmeye geçti. İki lider, daha sonra heyetlerarası görüşme gerçekleştirecek.
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeierin daveti üzerine Almanyaya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 günlük ziyareti kapsamında ziyaretinin 2. gününde Alman mevkidaşı Steinmeier ile görüşmesinin ardından Alman Şansölyesi Angela Merkel ile heyetlerarası çalışma yemeğine katılacak. Merkel ile ortak basın toplantısı düzenleyecek olan Erdoğan, basın toplantısının ardından Neue Wache Anıtını ziyaret ederek çelenk bırakacak. Ziyaretinin 3. gününde ise Merkel ile kahvaltıda tekrar bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Camiinin açılışına katılacak.
Erdoğana Almanya ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik eşlik ediyor.
Erdoğanın 29 Eylüle kadar sürecek olan ziyareti 7 yıl sonra gerçekleştirilen ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık