Chpli Erol: Genel Başkan Mitosu Sosyal Demokrat Bir Parti Olan Chpnin Siyaseti Olmamalıdır

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Artık görülmüştür ki bir isim üzerinde oluşturulan genel başkan mitosu bugünün, bu çağın ve sosyal demokrat bir parti olan CHPnin siyaseti olmamalıdır dedi.

Chpli Erol: Genel Başkan Mitosu Sosyal Demokrat Bir Parti Olan Chpnin Siyaseti Olmamalıdır
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 10:38
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Artık görülmüştür ki bir isim üzerinde oluşturulan genel başkan mitosu bugünün, bu çağın ve sosyal demokrat bir parti olan CHPnin siyaseti olmamalıdır dedi.
CHPde Elazığdan 41 yıl sonra milletvekili seçilen ve Kemal Kılıçdaroğlu dahil tüm yönetimin istifa etmesi çağrısı yaparak dikkatleri üzerine çeken Gürsel Erol, sosyal medyadan yeni bir açıklama yaptı. Açıklamasında CHPde bugün değişim talebinin her geçen an giderek artması partimizin özgürlükçü olması ve kişiye dayalı bir parti olmadığının en büyük göstergesidir diyen Milletvekili Erol, Karar ve yetki örgütümüzündür. Değişimin kiminle olacağı tali bir konudur. Değişim dediğimiz şey süreklilik arz eden bir kavramdır. Bu kavram, 9 Mayıs 1935te toplanan ve ebedi liderimiz Atatürkün katıldığı son kurultay olan 4. Kurultayda tüzüğe giren devrimcilik ilkesi ile vücut bulur. Artık görülmüştür ki bir isim üzerinde oluşturulan genel başkan mitosu bugünün, bu çağın ve sosyal demokrat bir parti olan CHPnin siyaseti olmamalıdır. Biz lider odaklı bir parti olamayız, olmamıza da gerek yoktur. Bizde lider bellidir, tektir ve ebedidir. Asıl olan, genel başkanların kendi süreçleri içinde partiye yeni politikalar, yeni kadrolar oluşturmasıdır. Değişime böyle bakmak gerekir dedi.

Köklü tarihimiz şaşmaz bir pusula niteliğindedir
Erol açıklamasının devamında, Tarihimizden bir örnek vermek gerekirse İsmet Paşa 1954 seçimlerinden 70lere kadar değişimin önünü açmasaydı, değişimin öncü kadrolarına şans vermeseydi biz Eceviti iyi bir gazeteci, Turan Güneşi iyi bir akademisyen, Hikmet Çetini de iyi bir bürokrat olarak bilecektik. Rahmetli İnönü, o fikri değişimin genç öncü kadrolarına ön açmasa ne 61 Anayasasına temel olan İlk Hedefler Beyannamesi gibi bir metin yazılırdı, ne 70lerde CHPdeki dönüşüm gerçekleşirdi ne de partinin 40 yılında var olan o kadroları kazandırabilirdi. Bu nedenle umudu yeşertmek ve buradan yeniden bir hikaye yazmak için hiçbir yere bakmamıza gerek yoktur. Köklü tarihimiz hepimiz için şaşmaz bir pusula niteliğindedir ifadelerine yer verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık