Chp İzmir İl Başkanından Kurultay Söylemleriyle İlgili Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Muharrem İncenin açıklamaları ve son günlerde CHPdeki kurultay söylemleriyle ilgili, Şu süreçte bu tartışmaları oluşturmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır dedi.

Chp İzmir İl Başkanından Kurultay Söylemleriyle İlgili Açıklama
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 15:31
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Muharrem İncenin açıklamaları ve son günlerde CHPdeki kurultay söylemleriyle ilgili, Şu süreçte bu tartışmaları oluşturmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır dedi.
24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)nden bazı isimler, CHP Lideri Kılıçdaroğluna koltuğu bırak çağrısı yapmıştı. Bu gelişmeler ışığında partide kurultay söylemleri hızlanırken, son olarak CHPli Muharrem İnce, Kılıçdaroğluna görüşmesinde bir teklifte bulunduğunu açıklamış ve Kılıçdaroğlu isterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum demişti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da değişim çağrısına katılan isimler arasında yer aldı. Kocaoğlu, basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisinde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır şeklinde konuştu.

Parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır
Kocaoğlunun açıklamalarının ardından bir açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de bir açıklama yayımladı. Yücel, Birbirimize en çok kenetlenmemiz, soğukkanlı ve itidalli davranmamız gereken şu süreçte bu tartışmaları oluşturmak, üstelik imza toplayıp olağanüstü kurultayı toplamaya çalışmak ne yazık ki parti kültürü ve sorumluluğuyla bağdaşmamaktadır dedi.
Yücel, Seçim çalışmaları, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Muharrem İnce ve CHP örgütleri tarafından fedakarca yürütülmüştür. Bu demokrasi yarışının üzerinden daha 10 gün geçmeden, tabiri caizse terimiz soğumadan, bu durumu başarısızlık olarak göstermek ve genel başkanımızı tartışmaya açmak, kamuoyu önünde partimizi tartışmaya açmak demektir diye aktardı.

Kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır
Yücel, şöyle devam etti:
Cumhuriyet Halk Partisi ülkemizde tam demokrasiyi hedefleyen ve parti içerisinde demokrasiyi işleten bir partidir. Herkes siyaset etiği çerçevesinde, tüzüğümüze uygun olarak hareket edebilir. Bu koşullarda kimin kimi desteklediği ya da desteklemediğinden ziyade, öncelikle Altı Oka ve partimize taraf olmamız bilhassa önemli ve gereklidir. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da, Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce de, partimiz için ve ülkemiz için birbirinden kıymetli iki değerdir. Sonuç olarak her birimizin tarafı bellidir; tarafımız Cumhuriyet Halk Partisi ve altı oktur. Cumhurbaşkanı yemin etmeden, verdiğimiz demokrasi mücadelesinin üzerinden 10 gün geçmeden parti içinde bir iktidar mücadelesinin fitilini ateşlemek doğru bir siyasi tutum değildir. Her sorumluluk sahibi partilinin yapması gereken parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakıp saray rejimi karşısında muhalefet bloğunu bir arada tutan, partimizi kamuoyunda tartıştırmadan yerel seçimlere taşıyacak bir olgunluk içinde davranmaktır. Parti içinde kırılganlıklara, ayrışmalara, duygusal kopmalara neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak önce ülkemize, sonra partimize karşı sorumluluğumuz bulunmaktadır

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık