Chp Bursa İl Örgütü Atanın Huzurundaydı

Atatürk Anıtı önündeki törende CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri de hazır bulundu.

Chp Bursa İl Örgütü Atanın Huzurundaydı
  • 30 Ekim 2018, Salı 8:10

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, “Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz, kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın en saygın üyelerinden biri haline gelmiştir. Bunu değiştirmeye, Türk Milletini geri götürmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir... Aziz önderimizin söylediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törende  CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Yüksel Özkan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İl Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri de hazır bulundu.

TÜRKİYE CUMHUTRİYETİNİN 95NCİ YILI KUTLU OLSUN

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Paşanın 28 Ekim 1923 akşamı kabineyi Çankaya Köşkünde toplantıya çağırdığını ve yemek başlamadan önce, katılanlara hitaben, Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilân edeceğiz! dediğini hatırlatan Akkuşkonuimasını şöyle sürdürdü:

“Bu cümle son 10 yılını aralıksız savaşlarla geçiren, işgale uğrayan yurdunu düşman çizmesinden kurtararak küllerinden doğan bir miletin, özgür bir geleceğe kanat açtığının habercisiydi. 23 Nisan 1920de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1921de hazırladığı ilk Anayasanın birinci maddesindeki hüküm nihayet tam anlamyla hayata geçiyordu: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Ertesi gün TBMM Cumhuriyeti ilan etti. Bu büyük müjde, 101 pare top atışıyla kutlandı. Bugün bir kez daha, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün manevi huzurundayız. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95inci yıldönümü kutlu olsun!”

“YENİ HAVAALANININ ADI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLSUN”

Milli bayramların ülkenin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumun birlikteliğinin çoşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yad edildiği günler olduğunun altını çizen CHP İl Başkanı Akkuş, şunları söyledi:

“Bugün bir yandan Cumhuriyet coşkusunu yaşarken, bir yandan da neredeyse asırlık bir geleneğin, bugünkü iktidar eliyle itibarsızlaştırılmaya çalışıldığının tanığı oluyoruz. Bu ülkede Milli Bayramların kutlanıp kutlanmayacağı bile tartışma konusu yapılıyor. Daha dün Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklayanlar, okullardaki Milli Bayram kutlamalarını kaldıranlar, bugün yine faaliyette... İktidara geldiğinden buyana milli bayramlara karşı mesafeli duran, Atatürk devrimlerine karşı olmayı milli bir duruş gibi kamuoyu gündemine getiren AKP zihniyeti, bugün de simge haline gelmiş Cumhuriyet  Bayramı kutlamalarını başkent dışına taşımakla meşgul... Anayasanın ilk 4 maddesi değişebilir diyen anlayış, Ankaranın başkent olduğunu da unutmuş görünüyor. Oysa Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesini yansıtan Türkiye Büyük Millet Meclisi Ankaradadır. Devlet, Cumhuriyet Bayramını Ankarada kutlar. 94 yıldır bu böyledir, bundan sonra da böyle olmalıdır. Bu ülkenin temel harcını oluşturan Cumhuriyetin kurulduğu gün olan bu Büyük Millet Bayramını Ankara dışında kutlamak tam anlamıyla ciddiyetsizlik örneğidir. Bugünkü iktidar ilk günden buyana Ankarada gerçekleşen Cumhuriyet Resepsiyonunu İstanbula taşıma gayretkeşliğine düştü. Cumhuriyet kutlamasını, Kahramanların Ankarasında değil, yandaş müteahhitlere yaptırdıkları havaalanının şantiyesinde yapıyorlar... Yeni havaalanının devreye girmesiyle Atatürk Havaalanı devre dışı kalıyor… Buradan çağrıda bulunuyorum. Yeni yapılan havaalanının adı Atatürk Havaalanı olmalıdır. Aksi halde AKP zihniyetinin Atatürk düşmanı bu tavrı, belleklerimizden hiçbir zaman silinmeyecektir.”

“UMUTSUZ DEĞİLİZ. BİLİYORUZ Kİ, BUGÜNLER DE GEÇECEK”

Akkuş, AKPnin duyarsız ve ciddiyetsiz devlet anlayışını şiddetle reddettiklerini belirterek sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Ama umutluyuz … Biliyoruz ki, bugünler de geçecek… Çünkü sadece CHPliler değil, Cumhuriyete inanan herkes bugün meydanlarda... Türk Milleti Cumhuriyetten de, egemenliğinden de asla vazgeçmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde Türk milletinin verdiği varoluş mücadelesinin en kıymetli eseridir. Bu eser, büyük vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan o neslin, bugünkü nesillere armağanıdır. Geçen 95 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüşsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenilmiştir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz, kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın en saygın üyelerinden biri haline gelmiştir. Bunu değiştirmeye, Türk Milletini geri götürmeye kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir... Aziz önderimizin söylediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık