Chp Bölge Çalıştayı Bursada Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nce Bursa’da düzenlenen CHP Yerel Seçim Bölge Çalıştayına iddialı seçim söylemleri damgasını vurdu.

Chp  Bölge Çalıştayı Bursada Gerçekleştirildi
  • 24 Kasım 2018, Cumartesi 11:11

Cumhuriyet Halk Partisince Bursada düzenlenen CHP Yerel Seçim Bölge Çalıştayına iddialı seçim söylemleri damgasını vurdu. Bursanın yanı sıra Afyonkarahisar, Kütahya, Sakarya, Bilecik, Düzce, Yalova, Çanakkale ve Balıkesirden il başkanları, milletvekilleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ve adaylığı CHP Parti Meclisi tarafından karara bağlanmış belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıya, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlık etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyıkın da hazır bulunduğu toplantının açılışındaki konuşmasında Torun, AKP belediyeciliği kentlerimizi tamamen betona boyadı, ranta boyadı ve maalesef sadece ayrıştırarak, ötekileştirerek yönetti. Bugün artık AKP belediyeciliğinin sonuna gelindi dedi.

 

AKKUŞ: TÜRKİYEYİ YÖNETMEYE TALİBİZ

Toplantının açılışında evsahibi il başkanı olarak konuşan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, 1989 yerel seçimlerinde elde edilen başarıyı hatırlatarak, 31 Marta doğru giderken de, CHPnin Türkiyeyi yönetmeye talip olduğunu vurguladı. Akkuş şunları söyledi:

Eğer biz Türkiyeyi yönetirsek, şu anda AKPyi geriletmeyle ilgili süreci yönetmiş olmayacağız. Biz, Tayyip Erdoğanın demokratik parlamenter sistemle ilgili uygulamış olduğu siyasi olumsuzlukları da ortadan kaldıracağız. Mustafa Kemal Atatürkün kurmuş olduğu laik sosyal hukuk devletini korumanın öncelikli olarak sosyal demokratların görevi olduğunu düşünenlerdenim. Bu yüzden bizler yol arkadaşları olarak, barış içinde siyaseti yönetmek zorundayız. Kendi içimizdeki sorunlarımızı 31 Mart sonrasına bırakabilirsek, Türkiyeyi yönetebilecek altyapımız var , bunları yönetecek insan varlığımız da var.

Akkuş, Bursada 9 ilçede belediye başkan adaylarının belli olduğunu, önümüzdeki günlerde bütünşehir ve 8 ilçe belediye başkan adaylarının da kamuoyuna açıklanacağının altını çizerek, Bursanın her yerinde olmak için süreci yöneteceğiz. CHP itiraz kültürüyle yetişmiş yol arkadaşlarımızla siyaset yapmakta. İtiraz kültürümüzü doğru yönetebilirsek, 1989da olduğu gibi biz bu dönemde de 31 Marta giderken, Türkiyeyi yönetmeye talibiz.

TORUN: BURSA, SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da, başta Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete inkikal etmiş ya da yaşayan tüm öğretmenlere şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında, 31 Mart akşamı Bursa sosyal demokrat belediyecilikle tanışacak ve Yeşil Bursa ismine yeniden kavuşacak dedi

Sosyal demokrat belediyeciliğin yürürlükte olduğu belediyelerin başarılarının bilimsel kriterlerle ölçümlenerek kamuoyuna açıklandığına dikkat çeken Torun şunları söyledi:

İnsani Gelişmişlik Vakfının açıkladığı en başarılı belediyeler listesinde ilk 10u CHPli belediyeler ve baktığımızda ilk 30da en yoğun 20 belediye CHPli belediyeler. Bunların hiç biri tesadüfi değil. Bunlar AKPnin yaptığı gibi göstermelik de değil. Birleşmiş Milletler kriterlerine göre tescillenmiş ve ölçümlenmiş güvenilir sonuçlar. Bunun tesadüf olmadığını o belediyelerimize gittiğinizde, ziyaret ettiğinizde gayet iyi anlamış oluruz.

AKP BELEDİYECİLİĞİ KENTLERİMİZİ TAMAMEN BETONA, RANTA BOYADI

Torun, Bursanın yeşil Bursa ünvanını kaybettiğini, AKPli belediyelerin yönetim anlayışının kentleri beton yığınına çevirdiğini de şu sözlerle ifade etti:

Bursadan geçerken o yüksek katlı binaları gördüğümde Bursanın böğrüne hançer saplanmış gibi hissediyorum. Gerçekten AKP belediyeciliği kentlerimizi tamamen betona boyadı, ranta boyadı ve maalesef sadece ayrıştırarak, ötekileştirerek yönetti.

Bugün artık AKP belediyeciliğinin sonuna gelindi. Türkiyenin hangi AKPli belediyesine gidersek gidelim, vatandaşımız artık umudunu yitirmiş durumda. Geçmişte halka yakın olduklarını ifade edenler bugün sırça köşklerinde halka tepeden bakmaktalar. Yalovayı nasıl aldıysak, inşallah diğer ilçelerimizi de kazanacağız.  Israrla, sabırla, güvenle anlatacağız. Yerel yönetimlerde doğru aday ve doğru iletişimle çok şey olur. Talanın değil, halkın yanında olduğumuzu sabırla anlatacağız. Bizim işimiz anlamak, dertlere derman olmak.

BAŞKAN BOZBEY SOSYAL BELEDİYECİLİK  ANLAYIŞINI ANLATTI

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de açılışta evsahibi belediye başkanı olarak söz aldı. Nilüfer Belediyesinin katılımcı sosyal belediyecilik çalışmalarından örnekler veren Bozbey, bu anlayışın yerel seçimlerde tüm Bursaya ve Türkiyeye yayılması temennisinde bulundu.

Toplantının basına kapalı bölümünde ise her yerleşim birimi için ayrı ayrı değerlendirmeler yapıldı, projeler tartışıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık