Chp Antalya İl Başkanı Kumbuldan Kurultay Değerlendirmesi: “Yerel Seçimler Öncesinde Bir Kurultay Yapılasını Doğru Bulmuyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Yerel seçimler öncesinde bir kurultay yapılasını doğru bulmuyorum” dedi.

Chp Antalya İl Başkanı Kumbuldan Kurultay Değerlendirmesi:  “Yerel Seçimler Öncesinde Bir Kurultay Yapılasını Doğru Bulmuyorum”
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 14:44
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Yerel seçimler öncesinde bir kurultay yapılasını doğru bulmuyorum” dedi.
Son kurultayını Şubat 2018de gerçekleştiren CHPde, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçiminin ardından, yeniden kurultay tartışmaları başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği yemekte, İsterse olağanüstü kurultayı toplayarak, benim genel başkan, kendisinin onursal genel başkan olabileceği teklifinde bulundum dediğini aktaran Muharrem İnce, parti kulislerini hareketlendirdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve son seçimlerde meclise 5 milletvekili gönderen CHP Antalyanın İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Tabanda eğer bir değişim rüzgarı varsa, kurultay olacaktır. Fakat ben yerel seçimler öncesinde bir kurultay yapılasını doğru bulmuyorum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İncenin beraber sahaya inip çalışması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
“Bu süreçler CHPde herhangi bir bölünmeye sebep olmaz”
Kurultayın yapılıp yapılmayacağının delegelere bağlı olduğunun altını çizen Kumbul, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP parti içi demokrasiyi tam anlamıyla uygulayan bir partidir. Bu süreçler CHPde herhangi bir bölünmeye sebep olmaz. Delegeler imza verirse kurultaya gidilecek. Antalyada bütün delegeleri kendi iradeleriyle hareket edecektir. Kurultaya gidilmesi halinde delegeler tercihlerini yapacaktır.”
Kurultay için kaç delegenin imzası gerekiyor?
Tüzüğe göre, olağanüstü kongreyi isteyenlerin sayısı kongre üyeleri tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise olağanüstü kongrenin gündemine güven oylaması ve seçim maddeleri konulabiliyor. Son kurultay göz önüne alındığında, 650 civarında delegeye ihtiyaç bulunuyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık