Chp 27. Dönem 1. Çalışma Ve Değerlendirme Toplantısı Abantta Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiyenin yarı açık cezaevine çevrildiğini söyledi.

Chp 27. Dönem 1. Çalışma Ve Değerlendirme Toplantısı Abantta Başladı
  • 28 Eylül 2018, Cuma 11:35
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiyenin yarı açık cezaevine çevrildiğini söyledi.
CHPnin Bolu Abant Tabiat Parkında 3 gün boyunca sürecek 27. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunun açılış konuşmasıyla başladı. Kılıçdaroğlu, “Bu toplantının bir özelliği Enis Berberoğlu aramızda uzun süredir aramızda yoktu. Duygularını, düşüncelerini aktaracak. Ama sonuçta Enis beyin aramızda olması hepimiz için mutluluk verici bir olay. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim daha önce gazeteciler, milletvekilleri, yazarlar hapse girip çıktılarında onlara telefon ettiğimde şu cümleleri kullandım; kapalıdan yarı açık cezaevine geldiniz. Türkiyeyi bir anlamda yarı açık cezaevine döndürdüler. Enis Berberoğlunun taliye oldu ama hala hapiste gazeteciler, avukatlar var. Biz Türkiyede adaletin, hak ve hukukun olmasını istiyoruz. Hapishaneler tıka basa dolu, hapishanelerin dolu olduğu bir Türkiyeden kimse adalet bekleyemez. Dolayısıyla adalet, hukuk ve hak arayan bütün yurttaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

“Türkiye bugün ekonomik krizin göbeğinde”
Kılıçdaroğlu, Türkiyenin eğitimden tutun tarıma kadar çok sorunu olduğunu söyleyerek, “Pek çok alanda sorun yaşıyoruz. Bütün sorunları aşmak mümkün. Ekonomi konusuna gelince; 2001 krizi yaşanan ülkede krizi aşmak için dönemin hükumeti ağır bedeller ödedi. Yeni bir hükumet geldi 16 yıldır ülkeyi yönetiyor. Üstelik tek başına yönetiyor. Trajikomik olan ise; 16 yıldır Türkiyeyi tek başınıza yöneteceksiniz ve 16 yılın sonunda Türkiyeyi tekrardan bir ekonomik krize iteceksiniz. Tarihten ders almadı derse; 16 yıl önce Türkiye ciddi bir sorun yaşadı. Ekonomik kriz yaşadı. Türkiye bugün ekonomik krizin göbeğinde, 2001e göre daha ağır krizle karşı karşıya. Bunu aşmak için çok iyi niyetlerle ülkesini seven, herkesin huzur içerisinde yaşamasını isteyen bir başkan olarak bu krizin aşılabileceğini el birliğiyle aşılabileceğini söyledik. 13 madde halinde sıraladığımız uygulamayı başlatın dedik ve Türkiyenin krizden çıkabileceğini söyledik. Biz sanki 13 maddeyi hiç önermemişiz gibi bize yönelik ağır eleştiriler yapıldı. Bir akıl tutulması lazım. Emin olun anlamakta zorlanıyorum, anlayamıyorum. İyi niyetlerle çözüm öneriyoruz ve ellerinin tersiyle itiyorlar” diye konuştu.

“Hükumetin uyguladığı bu program ile ekonomi kriz aşılmaz”
Hükumetin yeni açıkladığı program ile ekonomik krizin aşılamayacağını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Türkiyenin ekonomik kriz içerisinde olması hoşumuza gitmez, halkın ağır bedeller ödemesini istemeyiz. Bir program hazırladılar bu programda 16 yılda yapamadıklarını söylüyorlar. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele edeceklerini söylüyorlar. Tam tersini yaptılar bütün dünyadaki kayıt dışı kazanılmış paraları Türkiyeye çekmek istediler. Şimdi önümüze böyle bir program koymuşlar bu programla Türkiye düzelecekmiş. Bu programla Türkiye düzelmez. Akılcı bir program değil. Ama iki tane çarpıcı çelişkiyi değerli milletvekillerime sunuyorum. 1incisi 11inci sayfada diyor ki; kamu maliyetinin en büyük temelleri faiz giderlerinin azalması diyor. Peki hedef bu, faiz harcamalarını düşürmek. Gerçeği yine başka bir yerde aramıyoruz, aynı program 30uncu sayfa ek tablo 2de 2019-2020-2021de ödenecek faizleri anlatıyorlar. 2019, 117 milyar dolar faiz ödeyeceğiz diyorlar, 2020 yılı için 148 milyar faiz, 2021de ise 178 milyar faiz ödeyeceğiz diyorlar. Hani faiz azalacaktı, kendi içinde çelişen, kendi içinde tutarlı olmayan bir programla karşı karşıyayız. Peki neden bu programa yazıyorsun faiz azalacak diye” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık