Bm Abd Daimi Temsilcisi Haleyden Rusyaya Sert İdlib Eleştirisi

BM Güvenlik Konseyinin Ortadoğu gündemi ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan BM ABD Daimi temsilcisi Nikki Haley, Rusyanın ve Esad Rejiminin Suriyedeki faaliyetlerini sert bir dille eleştirdi.

Bm Abd Daimi Temsilcisi Haleyden Rusyaya Sert İdlib Eleştirisi
  • 07 Eylül 2018, Cuma 19:42
BM Güvenlik Konseyinin Ortadoğu gündemi ile gerçekleştirdiği toplantıda konuşan BM ABD Daimi temsilcisi Nikki Haley, Rusyanın ve Esad Rejiminin Suriyedeki faaliyetlerini sert bir dille eleştirdi.
ABDnin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley, Esad rejiminin İdlib bölgesine karşı gerçekleştirdiği saldırgan tutumu ve Rusyanın rolünü sert bir dille eleştirdi. ABDnin İdlibe gerçekleştirilecek bir saldırgan yaklaşımın “Sonuçları tarif edilemez şekilde ödenecek, çok tehlikeli bir durum” olarak nitelendiğini belirten Haley, bölgede yaşayanların yüzde 99nun masum, sivil halk olduğunu belirtti.
Guta ve Halepte daha önce Esad rejimi tarafından yapılan ablukaların sivilleri öldürdüğünü anlatan Haley Esadın mutlaka durdurulması gerektiğini ifade ederek, Esad rejimi üzerinde etkisi olan İranın bu konuda etkin olması gerektiğini söyledi. Rusyanın ise yapabileceği çok şey varken yapmamayı tercih ettiğini belirten Haley “Eğer Rusya İdlib konusunda Esada yardım ederse hepimiz Rusyanın nerede durduğunu anlayacağız” dedi.

“Esadın terör karşıtı hareketten anladığı okulları, hastaneler bombalamak”
İdlibde teröristlerin bulunmasını bir gerçek olduğunu ancak bunların miktarının çok az olduğunu belirten Haley, başka çözümler bulunabileceğini söyledi. Haley, “Esadın terör karşıtı hareketten anladığı okulları, hastaneler bombalamak” dedi.
Esad rejiminin Suriyeyi harabeye çevirdiği belirterek ABDnin uluslararası kamuoyu ile beraber Suriyenin ayağa kalkmasına yardım etmeye hazır olduğuna da değinen Haley, bu çalışmaların öncelikle barışın sağlanmasıyla başlayabileceğini ifade etti.
ABDnin halen diyalog ile bir çözüm bulabileceğine inandığını, bunun özgürce gerçekleşecek seçimlerle olabileceğini belirten Haley, “Esadın ve destekleyenlerin yaptıkları nesiller boyunca hatırlanacak. Esadı İdlibden uzak durmaya çağırıyoruz” diyerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini harekete geçmeye davet etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık