Belçikalı Bakan, Irkçılık İddialarını Reddetti

Flaman Bölge Hükümeti İçişleri, Entegre ve Eşit Haklar Bakanı Liesbeth Homans bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Belçikada ayrımcılık ve ırkçılığın bulunduğuna inanmıyorum” dedi.

Belçikalı Bakan, Irkçılık İddialarını Reddetti
  • 18 Eylül 2018, Salı 11:26
Flaman Bölge Hükümeti İçişleri, Entegre ve Eşit Haklar Bakanı Liesbeth Homans bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Belçikada ayrımcılık ve ırkçılığın bulunduğuna inanmıyorum” dedi.
Geçtiğimiz yıl 200den fazla İslamafobik saldırının düzenlendiği Belçikada siyasetçiler ırkçılığı reddediyor. Flaman Bölge Hükümeti İçişleri, Entegre ve Eşit Haklar Bakanı Liesbeth Homans, Belçikada yayın yapan bir gazeteye mülakat verdi. Flaman milliyetçisi olan Homans, ırkçılık üzerine yapılan bütün araştırma ve resmi istatistikleri reddederek, “Belçikada ayrımcılık ve ırkçılığın bulunduğuna inanmıyorum. Yok demiyorum ama çok abartıldığına inanıyorum. Ayırımcılık ve ırkçılığa maruz kaldığını iddia eden yabancı göçmenler bize karşı yanı Belçikalılara karşı ayrımcılık ve ırkçılık yapmıyorlar mı? Elbette yapıyorlar ve bu nedenle ayrımcılığı ve ırkçılığın var olduğunu iddia edenler ise yabancılar ve sol partiler olmakta” diye konuştu.

Ülkede genç nüfus yok
Belçikada yabancı kökenlilere iş pazarında ayrımcılık yapılmasına bir türlü engel olunamıyor. Nüfusu hızla yaşlanan ülkede, önümüzdeki yıllarda işverenler, yabancı kökenlileri istemeseler de çalıştırmak zorunda kalacaklar. Eski Çalışma Bakanı Monica De Coninck, “Yabancı kökenli çalışanların önündeki yapısal engeller kaldırılmalı. Bu sadece onların değil Belçika ekonomisinin ve refah devletinin de faydasına” değerlendirmesinde bulundu. De Coninck, “Yaşlanma eğilimi dikkate alınırsa, Belçikada çalışabilecek durumda olan herkes çalışacak. Yabancı kökenlilerin istihdam konumlarının düzenli olarak takip edildiği sosyo-ekonomik izleme takip edilmekte” açıklamasında bulundu. Belçikadaki yaşlanma eğilime işaret eden De Coninck, “Belçikada çalışabilecek durumda olan herkes çalışacak” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık