Belarustan Özbekistana Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret

Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbekistana Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiriyor.

Belarustan Özbekistana Cumhurbaşkanı Düzeyinde İlk Ziyaret
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 19:29
Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbekistana Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ilk ziyareti gerçekleştiriyor.
Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, Özbek mevkidaşı Şavkat Mirziyoyevin daveti üzerine üç günlük resmi bir ziyaret için bugün Özbekistana geldi. Taşkent İslam Karimov havaalanında Lukaşenkoyu Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov karşıladı.
Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Basın merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Lukaşenko ve Mirziyoyev Taşkentteki Cumhurbaşkanlığı Köşkü Köksarayda bir araya gelecek. Baş başa görüşme sonrası iki devlet Başkanları katılımıyla heyetlerarası görüşme yapılacak. Ardından anlaşmaların imzası ve ortak basın toplantısı gerçekleştirilecek.
Lukaşenko, ayrıca Taşkentteki Özbek-Belarus ortak fabrikalarına ziyarette bulunacak, burada açılan “Made in Belarus” fuarını gezecek.
Belarusun Taşkent Büyükelçisi Leonid Mariniç, ülkesinden Özbekistana Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaretle ilgili, “Bu ziyaret sadece siyasi açıdan değil, belki ekonomik açıdan da ilişkilerimize tamamen yeni boyutlar kazandıracak bir ziyaret olacak” açıklamasında bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık