Başkan Türel, Şehit Ve Gazi Aileleri İle İftar Yaptı

Şehit ve gazi aileleriyle iftarda biraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sizler bize Allah’ın emanetlerisiniz, başımızın tacısınız. Sizlerin tek tek hepimizin üzerinde hakkı var. Sizlere vefa borcumuz, sizlere minnet borcumuz büyüktür” dedi.

Başkan Türel, Şehit Ve Gazi Aileleri İle İftar Yaptı
  • 09 Haziran 2018, Cumartesi 21:00

‘Bize emanetsiniz, başımızın tacısınız

Şehit ve gazi aileleriyle iftarda biraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Sizler bize Allahın emanetlerisiniz, başımızın tacısınız. Sizlerin tek tek hepimizin üzerinde hakkı var. Sizlere vefa borcumuz, sizlere minnet borcumuz büyüktür” dedi. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi. Cam Piramit alanında verilen iftar yemeğine şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. Şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenen Başkan Türel, onlarla sohbet etti. İftar sonrası konuklarına seslenen Başkan Türel, “Bizim için iftar yemeklerinin en önemlisi bu yemektir. Çünkü şahsen inanıyorum ki sizlerin rızasını almadığımız takdirde, bizim ibadetimizin kabul olması çok zordur. Sizler bize Allahın emanetlerisiniz. Sizlerin tek tek hepimizin üzerinde hakkı olduğuna inanan bir kişiyim. Sizlere vefa borcumuz, sizlere minnet borcumuz büyüktür. Sizlerin rızasına, sizlerin duasına nail olmak bizim için büyük bir şereftir” dedi.
Allah askerimize güç kuvvet versin
Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vatan için kendini feda etmiş bütün kahramanlarımızı, Çanakkalede, Sarıkamışta, Sakaryada, Ağrıda, Ardahanda, Kato Dağında, Cudi Dağında, Gabar Dağında, Amanosta, 15 Temmuz Köprüsünde, Vatan Caddesinde, yurdun her cephesinde kendini feda etmiş kahramanları saygıyla anıyorum. Terörün adeta yuvası olan Kuzey Irakta, Kandilde teröristlerle göğüs göğse çarpışan askerimize Allah güç kuvvet versin. Bizdeki vatan sevgisi başka ülkelerinkine benzemez. Bir şehit ailesine şehadet haberi ulaştığı zaman ilk ağzından çıkan cümle ‘vatan sağ olsundur. Vatan sağ olacak ki devletin bekası ilelebet muhafaza edilebilsin. İstiklal Marşımızın Şairi ne demiş şiirinde ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Şehit kanıyla sulanmış bu vatanda gözü olanlar nasıl bir milletle mücadele ettiğini Çanakkalede, 15 Temmuzda gördü.”
Başımızın tacısınız
Tarihimizin nice kahramanlık destanlarıyla dolu olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Çanakkale şehitleri başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı destanını yazan nice isimsiz kahramanı bugün bile unutmayan aziz milletimiz emin olun ki evlatlarınızı da eşlerinizi de babalarınızı da unutmayacak, hep saygı ve minnetle anacaktır. Şehitlik makamı bizim için en büyük, en şerefli makamdır, her daim de öyle kalacaktır. Türk askeri kışlada ‘Her Türk asker doğar nidaları eşliğinde eğitim yapar. Neredeyse her erkek çocuğu büyüdüğünde asker ya da polis olmak ister. Askerlik ve polislik bizler için böylesine imrenilen, özenilen birer meslektir. Çünkü asker ve polis demek güven ve huzur demektir. Vatanımızın güvenliğini, huzurunu, birlik ve bütünlüğünü sağlamak üzere bu kutsal görevi yaparken şehitlik mertebesine ulaşan aziz kahramanlarımızın ve gazilerimizin yeri de bu nedenle hep kalbimizdedir. Elbette şehitlerimizin emanetleri olan siz kıymetli aileleri de başımızın tacısınız” diye konuştu. 
Şehit ailesi millet demektir
“Benim için şehit ailesi demek bütün millet demektir” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Türel, “Kendisini vatan ve millet için feda eden bir kahraman, bütün milletin evladı, yakını, akrabasıdır. Bu nedenle biz sizlerle bir aileyiz. Acımız, üzüntümüz, mutluluğumuz birdir. Her şehit ateşi, hepimizin yüreğine düşmektedir. Biliyoruz ki bu ülke bunca yıldır dış güçler tarafından da desteklenen terör karşısında boyun eğmemişse, bunu kahraman şehitlerine ve gazilerine borçludur. Bugün dış güçlerin tüm çabalarına rağmen ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu yalnızca sınırlarımızda değil, sınır ötesinde de görev yapan vatan evlatlarımıza, kahraman güvenlik güçlerine borçluyuz. Zeytin Dalı Harekatı sırasında kahraman Mehmetçiğimiz Afrin kent merkezine girip, hükümet binasında şanlı bayrağımızı dalgalandırdığında Suriye halkının gözlerindeki o minnet dolu ifadeyi görmek biliniz ki ancak ve ancak Türk askerinin yaşayabileceği bir onur ve mutluluktur” dedi.
Türkiye hoşgörüsüyle dünyaya örnektir
Başkan Türel, sözlerini şöyle tamamladı: “Avrupa ülkeleri birkaç yüz bin mülteci yüzünden birbirlerine girerken, biz milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Aziz milletimiz de bunu anlayışla, hoşgörüyle karşılıyor. Çünkü bizler geçmişte de Anadolunun topraklarını mazlumlara açan, onları kucaklayan bir neslin torunlarıyız. İkinci Dünya Savaşında Nazilerden kaçan Almanlar, Rusyadan kaçan Kırım Tatarları, Iraktan kaçan Kürtler hep Türkiyeye geldiler. Türkiye, bu gücüyle ve hoşgörüsüyle dünyaya örnek bir ülkedir. 
İşte bu nedenle Türkiyeyi silahla, terörle bölmek isteyenler hep vardı, yine var. Ancak unutmayınız ki sınırlarımızda kaos çıkararak bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenler dün olduğu gibi bugün de cevaplarını alacaklardır. Nice isimsiz kahramanın kanlarıyla sulanan bu vatan toprakları ilelebet varlığını sürdürecektir. Ben bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, siz kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Kahraman gazilerimize de Allahtan şifalar diliyorum.”
Başkan Türel, konuşmasının sonunda Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını kutladı.

 

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık