Başkan Kılıçtan Kılıçdaroğluna Destek

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna desteğini açıkladı. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisinin asil ve cesur yoldaşları, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun çabalarını, günübirlik hesaplar peşinde gidenlere heba etmeyecek kadar vefalıdır dedi.

Başkan Kılıçtan Kılıçdaroğluna Destek
  • 25 Temmuz 2018, Çarşamba 14:39
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna desteğini açıkladı. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisinin asil ve cesur yoldaşları, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun çabalarını, günübirlik hesaplar peşinde gidenlere heba etmeyecek kadar vefalıdır dedi.
Kurultay tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna bir destek açıklaması da Maltepeden geldi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Gücünü ‘insan odaklı Anadolu hümanizminden alan Cumhuriyet Halk Partisinin asil ve cesur yoldaşları; Hacıbektaş Veli, Hz. Mevlana, Yunus Emre gibi erenlerin kültürüyle yoğrulmuş, demokrat ve hoşgörünün sembolü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun çabalarını, günübirlik hesaplar peşinde gidenlere heba etmeyecek kadar vefalıdır” diyerek Kılıçdaroğluna tam destek verdi.

“Ülkemizin hayati sorunları var”
Türkiyenin önünde çözüm bekleyen hayati sorunlar olduğunu ve bu süreçte kurultay tartışmaları yapılmasını eleştiren Ali Kılıç, “Bayrağını dalgalandırmaktan, kimlik ve rozetini taşımaktan onur duyduğum, Cumhuriyetimizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisinin, ülkemizin önünde aşılması gereken birçok engel, çözülmesi gereken birçok hayati sorun bulunurken bütün enerjisini kurultay ve isim ekseninde eritmesinden çok büyük üzüntü duyduğumun bilinmesini istiyorum” dedi.
24 Haziranın ardından baskın bir yerel seçim beklediğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
“Henüz 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmeden, her kesimin kabul ettiği; ‘iktidar yerelden geçer tezi doğrultusunda önümüzde baskın yerel seçimler beklenirken, parti içinde gerilimin fitilini ateşleyen kurultay çağrısı ne zihinlerde ne de vicdanlarda gerçekçi bir yer bulmamaktadır.”

“Kavgaya ayıracak vaktimiz yok”
CHPnin 70 yıllık süreçte pek çok kez genel başkan değişimi yaşadığını, buna rağmen tek başına iktidar olamadığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
“Yıllardır süregelen fakat soruna çözüm olmayan, ‘sen, ben mücadelesine ayıracak tek bir anımız dahi yok. Gönlümüz ne kadar el vermese de, kabul etmemiz gereken bir gerçek var ki; 24 Haziran ile birlikte ülkemiz yeni bir yönetim sistemine geçmiştir. Yüreği bizlerle atan milyonlara karşı görevimiz; ‘Biz olarak eski alışkanlıklardan kurtularak, çağımız, bugünümüz ve yarınımıza uygun tabandan tavana değişimi tartışarak yeni döneme hazırlanmak olmalıdır. Değişimi, örgütlenme modelimizi yenileyerek ve bağlılığımızı Sosyal Demokrat ideolojiye oturtarak, enerjimizi tazeleyebilir ve en alt kadrolara kadar güven tahsis ederek gerçekleştirebiliriz.”

“Toplumsal uzlaşıya liderlik etti”
Kılıçdaroğlunun, demokratik ve parlamenter sisteme inanan her kesimi bir araya getirerek, toplumdaki uzlaşı kültürüne liderlik ettiğine vurgu yapan Kılıç, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, demokrasi ve parlamenter rejime inanan dili, dini, ırkı, cinsiyeti ve rengi ne olursa olsun her kesimi bir araya getirerek, 16 Nisan referandumu ile birlikte toplumda uzlaşı kültürüne liderlik etmiştir. Liderliğini, partimizin kuruluş felsefesi Anadolu hümanizmi vizyonu ve misyonuna uygun olarak 24 Haziran seçimlerine kadar taşımış, mimarı olduğu ‘Millet İttifakı sayesinde Anadoluda barış sürecini, meclisimizi çok sesli hale getirmesiyle taçlandırmıştır. Bu uzlaşı ve demokratik tavrını parti içinde de göstererek, kendisine karşı iki kez rakip olmuş mücadele arkadaşımızı, Cumhurbaşkanlığı gibi önemli bir makama aday göstermiştir” dedi.

“Yürüyecek yolumuz var”
CHPnin gücünü Anadolu hümanizminden alan asil ve cesur yoldaşları olduğuna vurgu yapan Ali Kılıç açıklamasını, “Cumhuriyet Halk Partisinin asil ve cesur yoldaşları; Hacıbektaş Veli, Hz. Mevlana, Yunus Emre gibi erenlerin kültürüyle yoğrulmuş, demokrat ve hoşgörünün sembolü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlunun çabalarını, günübirlik hesaplar peşinde gidenlere heba etmeyecek kadar vefalıdır. Söyleyecek sözümüz yürüyecek yolumuz var” diyerek tamamladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık