Bakan Varanktan Bilişim Vadisine Sürpriz Ziyaret

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bilişim Vadisi, oluşturacağımız güçlü ekosistemle dünya ölçeğinde bir teknoloji üssü olacak” dedi.

Bakan Varanktan Bilişim Vadisine Sürpriz Ziyaret
  • 09 Eylül 2018, Pazar 13:32
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bilişim Vadisi, oluşturacağımız güçlü ekosistemle dünya ölçeğinde bir teknoloji üssü olacak” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın açıkladığı 100 Günlük İcraat Programında yer alan Bilişim Vadisine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, birinci etap ikinci kısımdaki çalışmaları yerinde inceledi. Kocaeli Muallimköydeki yerleşkeye gelen Bakan Varank, yaklaşık 2 saat süren ziyaretinde Bilişim Vadisinin yetkilileri ve müteahhit firma temsilcilerinden bilgi aldı. Vadide faaliyete başlayan firmaları da ziyaret eden Varank, Ar-Ge çalışmaları yapan genç girişimcilerle sohbet etti.
Bilişim Vadisinin uluslararası ölçekte bir merkez olacağını belirten Varank, sök konusu projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vizyon projelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Vadi, İstanbuldan Yalova- Bursa istikametine giderken Osmangazi Köprüsünün yakınında bulunuyor. Projenin birinci etap ikinci kısmının tamamlanası için 100 Günlük İcraat Programında milletimize söz verdik. Bu nedenle inşaatın hangi aşamada olduğunu yerinde görmek istedik. İnşallah en kısa zamanda bu bölümler de bitecek. Planladığımız başarının sadece ofisler ile olmayacağını biliyoruz. Bu amaçla Bilişim Vadisinde altyapısı, ortak atölyeleri, teknoloji transfer ofisi, veri ve kuluçka merkezleri ile güçlü bir ekosistem kurmaya kararlıyız. Bilişim Vadisi, oluşturacağımız güçlü ekosistemle dünya ölçeğinde bir teknoloji üssü olacak. Bugün itibariyle 39 firma burada Ar-Ge projeleri yürütüyor. 3,5 milyon metrekarelik bu alan, sadece ulusal değil uluslararası ölçekte bir merkez olacak. Ulaşım noktasında ise İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi sanayi şehirlerinin kesişim noktasında yer alıyor. Burada sosyal alanlar oluşturmak için hem mimari hem de kurumsal anlamda en iyiyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
Bakan Varank, Trabzonda ihbar ettiği PKKlı teröristlerce şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbülün adını taşıyan konferans salonundaki çalışmaları da yerinde inceledi. Bakan Varank, “Eren Bülbül Konferans Salonu, İyi ki varsın Eren” yazılı salona Bülbülün fotoğrafı ile birlikte hayatını anlatan bir bölüm yapılması talimatını verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık