Bakan Selçuk: Din Kisvesi Altında Çocuklarımızın Kandırılmasına İzin Vermek İstemiyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Din kisvesi altında çocuklarımızın kandırılmasına izin vermek istemiyoruz. Kuran kursları ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile bu tür istismarların önüne geçeceğiz dedi.

Bakan Selçuk: Din Kisvesi Altında Çocuklarımızın Kandırılmasına İzin Vermek İstemiyoruz
  • 24 Ekim 2018, Çarşamba 14:16
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Din kisvesi altında çocuklarımızın kandırılmasına izin vermek istemiyoruz. Kuran kursları ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile bu tür istismarların önüne geçeceğiz dedi.
Ankaradan Tokata gelen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, havalimanında Tokat protokolü tarafından karşılandı. Tokat Valiliğine geçerek hatıra defterini imzalayan Bakan Selçuk, Vali Ömer Toramandan brifing aldı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Selçuk, Almus ilçesinde Aliyyül Murtaza erkek Kuran kursu açılış törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın liderliğinde bugün liselerde Kuran-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler dersleri okutulmakta olduğuna dikkat çekerek,Bakanlık olarak biz de kurum bakımında olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine, aynı zamanda değerler eğitimi almalarına, manevi değerlerle de donanımlı halde büyümelerine yardımcı olmaya uğraşıyoruz dedi.

Hainler ve teröristler başarılı olamayacaklar
Çocukların dini istimara uğramasını istemediklerinin altını çizen Bakan Selçuk, Din kisvesi altında çocuklarımızın kandırılmasına da izin vermek istemiyoruz. Biliyoruz ki FETÖ terör örgütü yıllar boyunca bu ülkede dini kullanarak içimize sızdı. Gençlerimizi, anne babalarını, devletine, bayrağına ve milletine düşman yaptı. Hamdolsun bizler milletimizin inancına, vatanına ve bayrağına olan bağlılıkları karşısında bunlar başarılı olamadılar ve bundan sonraki süreçte de bu tür hainler, bu tür teröristler asla başarılı olamayacaklar. Dini istismar ederek de başarılı olamayacaklar. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Kuran kurları ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile bu tür istismarların önüne geçeceğiz. Çocuklar ve gençler yaşanan eski dönemleri, yasakçı dönemleri bilerek büyüyecekler. Camilerin kapatıldığı, ezanların susturulduğu karanlık dönemleri de bilerek yetişmelerini istiyoruz diye konuştu.

Bilim ve ilim sahibi nesil istiyoruz
Erdemli ve ahlaklı bir nesil istediklerini dile getirerek, Burada dindar bir gençlik yetiştirilecek. Sadece bu dindarlığı Kuran okumak veya ibadetlerini devamlılık olarak algılamıyoruz. Daha doğrusu ibadeti biz sadece din olarak algılamıyoruz. Biz ahlaklı bir nesil istiyoruz, erdemli bir nesil istiyoruz. Aynı zamanda bilim sahibi, ilim sahibi bir nesil istiyoruz. Bu genç iki taraftan da hem ilim anlamında hem de din anlamında maddi, manevi anlamda donanımlı olarak yetişmelerini istiyoruz. Eğer böyle olursa gerçekten Kuran ve sünnete sahip çıktıklarına inanıyoruz. İşte bu hakikat ışığı altında eminim ki geleceğimizin teminatı olmaya devam edecek buradaki gençler. Buradaki öğretmenler, ailelerimiz ve idarecilerimizin gayretleriyle geleceğe daha umutlu bakıyoruz geleceğimize. Bunun en güzel örneği de burada sizler bu mayayı çalanlar esasında diye konuştu.
Konuşmanın Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve beraberindekiler kursun açılışını gerçekleştirdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık