Bakan Ersoy, Mardinde Tarihi Yerleri Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Güneydoğudaki ziyaretleri kapsamında Mardinin tarihi yerlerini dolaştı.

Bakan Ersoy, Mardinde Tarihi Yerleri Gezdi
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 14:41
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Güneydoğudaki ziyaretleri kapsamında Mardinin tarihi yerlerini dolaştı.
Bakan Ersoy, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri ve beraberindeki heyetle Cumhuriyet Meydanındaki restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Daha sonra Mardin Müzesini gezen Ersoy ve beraberindeki heyet, Müze Müdürü Nihat Erdoğandan bilgi aldı.
Mardinin Artuklu ilçesinde bulunan Tarihi Ulu Camide incelemelerde bulunan Ersoy, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve Milletvekili Dinçelden cami hakkında bilgi aldıktan sonra Deyrulzafaran Manastırına geçti. Diyarbakır Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve Rahip Gabriel Akkurt tarafından karşılanan Ersoy, manastırda incelemelerde bulundu. Buradan Dara Antik Kenti ziyaret eden Ersoy, yaptığı açıklamada, Anadolunun da Mardinin de inanılmaz bir değer olduğunu, kente doğal ve arkeolojik yapısıyla paha biçilemeyeceğini kaydetti.
Öncelikle bir planlama yapacaklarını, tarihi varlıkları koruyacak gelişim projesi hazırlayacaklarını ve projeyi çok kısa bir zamanda da hayata geçireceklerini anlatan Ersoy, 2019 yılı itibarıyla da neler yaptıklarını yavaş yavaş kamuoyuna göstereceklerini bildirdi. Bakan Ersoy, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve çevresinin geleceğinin turizm açısından çok parlak olduğunu düşünüyoruz. Bunu da bütün dünya ile paylaşacağız. Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve çevresinin geleceğinin turizm açısından çok parlak olduğunu düşünüyoruz. Bunu da bütün dünya ile paylaşacağız. Mardinde her yol dolu ve güzel ama bu doluluğu 12 aya yaymamız lazım. Bu birinci proje. İkinci projemiz de gelirleri artırmamız gerekiyor. Türkiye şu anda değerinin altına giriyor maalesef, hak ettiği değere getirmemiz lazım. Biz de buna konsantre olacağız diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık