Avrupa Parlamentosundan Suudi Arabistana Yaptırım Çağrısı

Avrupa Parlamentosu (AP), Suudi Arabistana yaptırım uygulanması çağrısında bulunan karar tasarısını onayladı.

Avrupa Parlamentosundan Suudi Arabistana Yaptırım Çağrısı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 16:26
Avrupa Parlamentosu (AP), Suudi Arabistana yaptırım uygulanması çağrısında bulunan karar tasarısını onayladı.
Avrupa Parlamentosu Strasbourgda gerçekleştirilen oturumda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının öldürülmesine ilişkin uluslararası soruşturma yapılması ve sorumluluklarının tespit edilmesi durumunda Suudi yetkililere yaptırım uygulanması çağrısında bulunan karar tasarısını onayladı.
Gazeteci Cemal Kaşıkçının öldürülmesinin ardından, Avrupa Parlamentosu AB ülkelerini Suudi Arabistana AB çapında silah ambargosu koymaya ve ikna etmeye çağırdı.
Perşembe günü kabul edilen bir kararla, milletvekilleri, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçının Türkiyede işkence edilerek öldürülmesini kınadı. Ayrıca 2 Ekimde İstanbuldaki Suudi konsolosluğunun içinde neler olduğunu ve sorumluların adalete teslim edilmesini öğrenmek için ölümüne dair tarafsız ve uluslararası bir soruşturma çağrısında bulundu.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Kolombiya Devlet Başkanı İvan Duque ile birlikte bugün gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, Cemal Kaşıkçının öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Mogherini, Tam olarak şeffaflık bekliyoruz, tüm uluslararası ortaklarımızla çalışmaları da bu doğrultuda sürdürüyoruz dedi.
Dün Avrupa Parlamentosunda bu konuyu tam olarak görüşme imkanına sahip olduğunu ve bu sabah da konuyu İspanyol Dışişleri Bakanı Josep Borrell Fontelles ile görüştüğünü söyleyen Mogherini, Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz ve özellikle de Kaşıkçı davasında kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi gerekliliği konusunda ortak bir Avrupa Birliği pozisyonu var. Bunu G7 üyeleri ile ortak pozisyonumuzu yansıtan belgede çok net olarak görebilirsiniz; bununla birlikte uluslararası ortaklarımız ile de eş güdüm içerisinde bulunmamız önemli diye konuştu.
Mogherini, şu ana kadar atılan adımların olaya yeterince ışık tutmadığını söylerken, Avrupa Birliği müteakip adımlara bakarak koordineli ortak bir tepki gösterilmesi hususunu değerlendirecektir ifadelerini kullandı.
Mogherini ayrıca olayda bir günah keçisi bulmaya çalışmadıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık