Almanya İç İstihbarat Servisi Başkanı Maassen Görevden Alındı

Almanyanın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassenın görevden alındığı açıklandı.

Almanya İç İstihbarat Servisi Başkanı Maassen Görevden Alındı
  • 18 Eylül 2018, Salı 20:57
Almanyanın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassenın görevden alındığı açıklandı.
Alman hükümetini oluşturan koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri ve Başbakan Angela Merkel, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile Sosyal Demokrat Parti lideri Andrea Nahles bugün Berlinde Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassenın son günlerdeki ırkçı gösterilere ilişkin açıklamalarını görüşmek üzere toplandı. Görüşmenin ardından Maassenın görevden alınarak İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildiği belirtildi.
26 Ağustosta Almanyanın Chemnitz kentinde, bir Alman vatandaşının bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, saldırıdan Irak ve Suriye uyruklu kişiler sorumlu tutulmuş kentte ırkçı protestolar patlak vermişti. Gösteriler sırasında aşırı sağcıların yabancı görünümlü kişilere yönelik sürek avına giriştiğine videolar ortaya çıkmıştı.
Maasen ise Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Chemnitzdeki gösteriler sırasında aşırı sağcıların göçmen ve sığınmacılara yönelik sürek avı yapmadığını savunmuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık