Almanya Başbakanı Merkel Gürcistanda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistanın başkenti Tiflise geldi.

Almanya Başbakanı Merkel Gürcistanda
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 21:06
Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Gürcistanın başkenti Tiflise geldi.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel resmi temaslarda bulunmak üzere iki günlüğüne Gürcistanın başkenti Tiflise geldi. Tifliste yer alan Şota Rustaveli Uluslararası Havalimanına inen Merkel, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalikaliani tarafından resmi törenle karşılandı. Daha sonra Tiflisteki hükümet binası bahçesine geçen Merkel Gürcistan Başbakanı Mamuka Bahtadze tarafından karşılandı. Karşımala törenindeiki ülkenin ulusal marşları çalındı ve sonrasında Merkel ile Bahtadze ikili görüşme gerçekleştirildi.
İkili, görüşmenin ardından basının karşısına çıktı. Bahtadze basın toplantısında yaptığı konuşmada, Gürcistan-Almanya ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu kaydederek, Merkele Gürcistana ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Resmi ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri bir üst seviyeye taşıyacağını belirten Bahtadze, “Ülkemizin toprak bütünlüğünü sizin ve Almanya hükümeti tarafından desteklenmesi çok önemli” ifadelerini kullandı.
Gürcistan Avrupa ilişkilerine değinen Bahtadze, “Biz Avrupaya doğru dikkatle adımlar atıyoruz. Bizim için Almanya ile ilişkiler çok önemli. Merkel hanımın Gürcistana gelişi bizim Avrupaya attığımız adımlarda büyük katkısı var” şeklinde konuştu.

“Gürcistanın toprak bütünlüğünü destekliyorum”
Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Gürcistanda olmaktan memnun olduğuna vurgu yaparak, “En son 10 yıl önce geldim. O sırada ateşkes imzalandı. 10 yıl önce Gürcistandan Rusya askerinin çekilmesini şiddetle talep ettim ve 10 yıl sonra hala Gürcistanın toprak bütünlüğünü destekliyorum” dedi .
İki ülke arasındaki ilişkileri değerlendiren Merkel, “Gürcistan Almanya ortaklığı bizim içinde çok önemli, Biz Gürcistana büyük yatırımlar yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Ziyareti esnasın Gürcistan ile yaklaşık 193 euroluk iki anlaşma imzalayacaklarını belirten Merkel, “Gürcistanın AB ile çok iyi ilişkileri var. Gürcistan ile Serbest Ticaret Anlaşması ile Ortaklık Anlaşmasının imzalanmasına ve vize serbestleştirilmesine katkıda bulunduk. Gürcistan ve Almanyanın organize suçla mücadelede çok iyi bir işbirliğimizin olduğunu ve Gürcistanın bizim için çok iyi bir ortak olduğunu söylemek isterim” dedi.
Almanya Şansölyesi Angela Merkel resmi ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı ve Muhalefet liderleri ile görüşecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık