Almanya Başbakanı Merkel, Gürcistan Devlet Başkanı Margvelaşvili İle Görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gürcistana düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili ile görüştü.

Almanya Başbakanı Merkel, Gürcistan Devlet Başkanı Margvelaşvili İle Görüştü
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 23:45
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gürcistana düzenlediği resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili ile görüştü.
Gürcistana düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Tifliste gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya geldi. Merkel ve Margvelaşvili program kapsamında heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda taraflar Gürcistanın savunma potansiyelini güçlendirmek konusuna değinerek konu üzerine Almanya ile yapılabilecek işbirliklerini değerlendirdi. Bununla birlikte görüşmede iki ülke arasındaki ticaretin gelişimi, ekonomik, kültürel ve insani ilişkiler gibi pek çok konu ele alındı.
Gürcistan Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinden yapılan açıklamada gerçekleştirilen iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında, Almanya güçlü, birleşik bir ulus haline geldi ve Gürcistan için aynı geleceği umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada Almanyanın uzun süredir Gürcistana destek verdiği belirtilerek, “Bağımsızlığımızın başlangıcından bu yana, Almanlar ülkemizin kalkınmasını destekleyen liderler haline geldi” ibareleri yer aldı.
Yapılan toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Merkel ise, “Sözümü tuttum ve Gürcistana geldim. Ben bir kaç kez söz verdim ve şimdi sözümü yerine getirebildim, ama bunun uzun zaman aldığını biliyorum” şeklinde konuştu.
Gürcistanı demokrasi ve ekonomi alanlarında kaydettiği ilerlemeyi görmekten memnun olduğunu belirten Merkel, “Son on yılda çok büyük ilerleme kaydettiğinizi düşünüyorum” dedi.
Almanya Şansöleyesi Angela Merkel, yarın Gürcistandaki muhalefet partilerinin temsilcileri ile bir araya gelecek ardından öğrencilerle görüşecek, Gürcistandan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetyanın işgal hattında incelemelerde bulunacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık