Almanya Başbakanı Merkel, Ermenistanda

Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Ermenistanın başkenti Erivana geldi.

Almanya Başbakanı Merkel, Ermenistanda
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 22:13
Almanya Başbakanı Angela Merkel, resmi temaslarda bulunmak üzere Ermenistanın başkenti Erivana geldi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ermenistana düzenlediği resmi ziyaret kapsamında başkent Erivanda Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. İkili daha sonra ise basının karşısına çıktı. Merkel, yaptığı açıklamada Ermenistan ve Avrupa Birliğinin (AB) kapsamlı ve genişletilmiş bir ortaklık konusunda anlaşma imzalamasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Ermenistan ile AB arasındaki vize muafiyeti olasılığından bahseden Merkel, bu konunun göç politikasıyla yakından ilgili olduğunu belirtti. Vize konusunda umutlu olduğunu vurgulayan Merkel, Almanyada iltica başvurusunda bulunan Ermeni vatandaşlarıyla ilgili görüşmeler yürütüldüğünü söyledi. İki ülke arasındaki ortaklıklara değinen Merkel, “Sanırım kültür ve ekonomi alanlarında iyi ilişkilerimiz var. Almanya teknoloji ve kaynak alanında işbirliği ile ilgileniyor” şeklinde konuştu.
Paşinyan ise, Almanya Başbakanının ziyaretinin Ermenistan için çok önemli olduğunu söyleyerek, “İkili ilişkilerimi ve uluslararası meseleler üzerine önemli bir konuşma yaptık, birçok konuyu değerlendirdik” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık