Ak Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuştan Dörtlü Zirve Yorumu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisinin açılış törenine katıldı. Dün yapılan dörtlü zirve hakkında konuşan Kurtulmuş, “Türkiyenin gelişmekte olan gücünü bir kez daha bütün netliğiyle görüyoruz. Bu memlekette bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür olduğu, kimsenin mezhebine, etnik kökenine bakılmadığı bir Türkiyedeyiz. 21inci yüzyılda insanlığın en büyük hastalığı ırkçılık ve yabancı düşmanlığıdır” dedi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuştan Dörtlü Zirve Yorumu
  • 28 Ekim 2018, Pazar 14:55
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisinin açılış törenine katıldı. Dün yapılan dörtlü zirve hakkında konuşan Kurtulmuş, “Türkiyenin gelişmekte olan gücünü bir kez daha bütün netliğiyle görüyoruz. Bu memlekette bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür olduğu, kimsenin mezhebine, etnik kökenine bakılmadığı bir Türkiyedeyiz. 21inci yüzyılda insanlığın en büyük hastalığı ırkçılık ve yabancı düşmanlığıdır” dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisi törenle hizmete girdi. Açılış törenine AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuşun yanısıra, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ömer Arısoy, İstanbul Milletvekili İffet Polat, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve protokol üyeleri katıldı. Konuşmaların ardından kurdele kesimini gerçekleştiren protokol, daha sonra binayı gezerek incelemelerde bulundu. Açılışı yapılan Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Sanat Galerisinde kadınların eserlerinin bulunacağı kütüphane, meclis salonu, teftiş kurulu müdürlüğü gibi pek çok hizmet bulunacak.

“Zeytinburnu Belediye Meclisi burada hizmet vermeye devam edecek”
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Zeytinburnu Kültür ve Sanat Galerimiz vardı. Artık burası ikinci bir sanat galerisi olarak hem Zeytinburnunun, hem İstanbulun hizmetine sunulmuş olacak. Çatı arasında yaklaşık 600 metrekarelik alan kadın eserleri kütüphanesi olarak hizmet verecek. Çatı ile sanat galerisinin arası da meclis salonu ve teftiş kurulu müdürlüğü olarak hizmet verecek. Burada temsili anlamda belediyemiz yine var olmaya devam edecek. Halkımızın seçtikleri Zeytinburnu Belediye Meclisi burada hizmet vermeye devam edecek” dedi.

“Türkiyenin hangi istikamette gideceğine bir kere daha milletin karar vereceği bir seçim olacaktır”
31 Mart yerel seçimlerinin Türkiyenin hangi istikamette gideceğine halkın yön verdiği bir seçim olacağını vurgulayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise, “Önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerinde de İstanbul başta olmak üzere bütün ilçeleriyle birlikte Türkiyenin her yerinde AK Parti belediyeciliğinin yeni dönemdeki gönül belediyeciliği adını verdiğimiz halka dokunan, halkın ihtiyaçlarını, halkın günlük hayata ilişkin beklentilerini karşıladığı gibi kültürel beklentilerini de tazeleyen, daha rahat yaşam alanları sunan ve gerçekten insanların gönlüne dokunan belediyeciliğe 31 Mart 2019da milletimizin büyük bir oranda oy vereceğine inanıyorum. Sadece belediye başkanlığının seçileceği seçim olmasının ötesinde Türkiyenin hangi istikamette gideceğine bir kere daha milletin karar vereceği ve yön göstereceği bir seçim olacaktır” diye konuştu.

“Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, güçlü Türkiye olma yolunda ilerliyor”
Türkiyenin ayağına çelme takmaya çalışan unsurların olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Türkiyenin güçlü olması demek 1 milyar 700 milyon Müslüman aleminin huzur içerisinde yaşaması demek, yeryüzündeki bütün mazlumların dertlerine sahip çıkacak güçlü bir ülkenin var olması demektir. Onun için birileri de güçlü bir Türkiyeyi istemiyor. Terör örgütlerinin eliyle, ekonomide yaptıkları operasyonlarla Türkiyenin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar. Ancak Allaha çok şükür Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, güçlü Türkiye olma yolunda ilerliyor” şeklinde konuştu.

“Suriyenin toprak bütünlüğü, Türkiyenin güvenlik şiarlarından birisidir”
Suriyenin toprak bütünlüğünün Türkiyenin güvenliği açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye, dünyada sözü ve fikri daha fazla dinlenen bir ülke haline gelmeye başlıyor. Sadece dün İstanbulda yapılan dörtlü zirveye baktığımız zaman Türkiyenin gelişmekte olan gücünü bir kez daha bütün netliğiyle görüyoruz. Rusya Devlet Başkanı Putinin, Almanya Şansölyesi Merkelin, Fransa Cumhurbaşkanı Macronun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde İstanbul mutabakatıyla sonuçlanan toplantıda bir araya gelmesi tarihi bir adımdır. Ortadoğu coğrafyasının vekalet savaşları yüzünden tam bir kördüğüme dönüştüğü, Suriye sorununun çözülmesinin imkansız hale getirildiği bir dönemde Türkiye olarak başta İdlip olmak üzere Suriyede bir güven ortamının temin edilmesi için bütün gücümüzle çalışacağız. İki tane temel gayemiz var. Birincisi Suriyenin herhangi bir yerinden Türkiyeye karşı gelecek olan terör saldırılarının tamamını kaynağında yok edeceğiz. İkincisi ise Suriyenin paramparça hale getirilerek Türklerin, Kürtlerin, Sünnilerin, Şiilerin, Alevilerin birbirlerine düşman hale getirilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Suriyenin toprak bütünlüğü, Türkiyenin güvenlik şiarlarından birisidir” ifadelerini kullandı.

“Bu memlekette bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür olduğu, mezhebine, etnik kökenine bakılmadığı bir Türkiyedeyiz”
Kurtulmuş, Amerikada bir sinagoga yapılan saldırıya da değindi. Kurtulmuş, “Ayrıca insanların kimlikleri, anadilleri, kültürleri üzerinden bir şekilde ötekileştirildiği, ikinci sınıf vatandaş haline getirildiği, adam yerine konulmadığı o eski Türkiyenin defterleri kapanmıştır. Şimdi bu memlekette bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür olduğu, kimsenin mezhebine, etnik kökenine bakılmadığı bir Türkiyedeyiz. 21inci yüzyılda insanlığın en büyük hastalığı ırkçılık ve yabancı düşmanlığıdır. İşte dün Amerikada Pittsburgh kentinde adamın birisi 11 masum insanı sadece Yahudi oldukları için öldürdü. Dinlere karşı düşmanlığın, ırklara karşı düşmanlığın, Ortadoğu coğrafyasında günlük hayatın bir parçası haline geldiğini görenler lütfen gözlerini sonuna kadar açsınlar” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık