Abd Dışişleri Ve Savunma Bakanları Tehdit Ettikleri Hindistana Geldi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı James Mattis, yaptırımla tehdit ettikleri Hindistana gelerek Hintli mevkidaşlarıyla toplantı düzenledi.

Abd Dışişleri Ve Savunma Bakanları Tehdit Ettikleri Hindistana Geldi
  • 06 Eylül 2018, Perşembe 11:45
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı James Mattis, yaptırımla tehdit ettikleri Hindistana gelerek Hintli mevkidaşlarıyla toplantı düzenledi.
ABD ve Hindistan, siyasi ve güvenlik ilişkilerini derinleştirmek için yeni adımlar atıyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı James Mattis Hindistana gelerek Dışişleri Bakanı Sushma Swaraj ve Savunma Bakanı Nirmala Sitharaman ile görüştü. Toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan bakanlar, iki ülkenin de siyasi ve güvenlik ilişkileri hakkında detaylı görüşme yapacaklarını bildirdi.

“Hindistan ortağımızdır”
Ziyaret öncesinde konuşan ABD Savunma Bakanı Mattis, “Ziyaretim, Hindistanı en stratejik noktada gördüğümüzün delilidir ve onlara sonuç olarak onlara kayda değer ortak diyebilirim” dedi.
Hindistana gitmeden önce Dışişleri Bakanı Pompeo, Pakistana ziyarette bulunmuş, üst düzey bürokratlarla görüşmüştü.

ABD, Hindistana daha çok silah satmak istiyor
ABD, Hindistan ile İletişim Uyumu ve Güvenlik Anlaşması imzalayarak, dünyanın en büyük 2nci ordusuna sahip olan Hindistana daha fazla teknolojik silah ve ekipman satmayı hedefliyor. Eğer yani anlaşma sağlanırsa, ABD, Hindistana halihazırda gözlem amaçlı insansız hava aracı (İHA) satabiliyorken, silahlı İHA da satabilecek.
Öte yandan Hindistan, Rusyadan S-400 hava savunma sistemi satın almak istiyor. ABD yönetimi ise bu kararı yaptırım uygulama tehdidiyle kınamıştı. Eğer iki ülke arasında anlaşma sağlanırsa ABDnin Hindistana yaptırım uygulama ihtimali azalacak.

En kritik mesele İran ambargosu
Hindistan, İranın Çinden sonraki en büyük petrol müşterisi, ayrıca dünyada en fazla petrol ithal eden 3üncü ülke konumunda bulunuyor. Bu sebeple Hindistan, ambargo konusunda ABDden kendileri için ayrıcalık talep ediyor. Ancak ABD Bakanları gazetecilere verdiği demeçte, “Sadece Hindistandan değil, tüm ortaklarımızdan İrandan petrol alımını azaltmalarını istiyoruz, bu meseleyi de toplantıda konuşacağız” demişlerdi. ABDnin yaptırım tehditlerine karşılık İran yetkilileri Hindistana ücretsiz kargo ve taşımacılık hizmeti teklif etmişti. Uluslararası camia ve uzmanlar, Hindistanın İrandan petrol alımını durdurmasını beklemiyor ancak Hint ithalatçılar Hükumetlerinin kesin olarak bir tavır almamasından dolayı İrandan yaptıkları petrol sevkıyatını yavaşlattı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık