Ab Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesini Ziyaret Etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupanın Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanından biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesini ziyaret etti.

Ab Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesini Ziyaret Etti
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 14:40
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupanın Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanından biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesini ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou-Berger iki günlük bir ziyaret için Adalara geldi. Dün akşam Büyükadada Aya Yorgi Kilisesi ziyaret eden Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, kısa bir sohbet gerçekleştirmesinin ardından bugün Avrupanın tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesini ziyaret etti.

Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik
Yetimhane önünde açıklama yapan Büyükelçi Berger, 2018 Avrupada Kültürel Mirasın yılı. Dolayısıyla ben de bu vesileyle Türkiyenin çeşitli yerlerinde kültürel miras noktalarını ziyaret ediyorum. Büyükadaya da ilk defa geliyorum. Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik. Sivil toplumun çok güçlü olduğunu gördük. Onlar da bu kültürel zenginliği canlı tutmaya çalışıyorlar. Bugün çok önemli bir yerdeyiz. Avrupa Bizim Derneği tarafından 7 En Çok Tehlike Altında Olan Yer programına dahil edilen yetimhanedeyiz. Umuyorum ki burası restore edilerek Türkiyenin diğer önemli kültürel miras alanlarına eklenebilir dedi.

Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir
Büyükelçi sözlerine şöyle devam etti: Gerçekten Türkiyede yakın zamanda restore edilmiş oldukça büyüleyici, etkileyici yerler gözlemledim ve bu yerleri aktif tutmaya çalışan çok güçlü bir sivil toplum yapısı var. Kendilerine başarılar diliyorum. Elimizden gelen desteği verebilecek miyiz, bunun için çalışıyoruz. Ziyaretin ardından burayla ilgili bir yuvarlak masa toplantımız olacak. Planları detaylı dinleyeceğiz. Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir.

Ziyaretini Avrupa Kültürel Miras Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştiren Büyükelçi Berger, Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile birlikte Büyükadanın tarihini yerlerine de ziyaretlerde bulundu. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise ziyaretten memnun kaldıklarını, buranın kurtarılması gerektiğini belirterek gerekli desteği beklediklerini söyledi.
AB Delegasyonu Başkanı Bergerin ziyareti Büyükadada Rum Ortodoks Yetimhanesiyle ilgili yapılan yuvarlak masa toplantısı ile devam etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık