Yaşlı Eğitimi İçin Sahaya Çıkacaklar

Gerontologlar Derneği tarafından hazırlanan ve hibe desteği alan Yaşlılara Destek Projesi Gerodes“ kapsamında saha çalışması yaparak vatandaşları bilgilendirecek öğrencilerin eğitimleri başladı.

Yaşlı Eğitimi İçin Sahaya Çıkacaklar
  • 17 Temmuz 2018, Salı 12:40
Gerontologlar Derneği tarafından hazırlanan ve hibe desteği alan Yaşlılara Destek Projesi Gerodes“ kapsamında saha çalışması yaparak vatandaşları bilgilendirecek öğrencilerin eğitimleri başladı.
İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan hibe projesi kapsamında; Gerontologlar Derneği tarafından hazırlanan ve başarılı bulunan proje, Afyonkarahisarın Sandıklı ilçesinde eğitmenlerin buluşması ve müfredatın belirlenmesiyle başladı. Uzmanlar tarafından eğitilecek öğrenciler, saha çalışması ile vatandaşları yaşlı bakımı konusunda bilgilendirecek.

Afyonkarahisarın en iyi 2 projesinden biri
Konuyla ilgili açıklama yapan Gerontologlar Derneği Başkanı Uzman Gerontolog Faruk Yaşar Gürdal, projelerinin önümüzdeki Aralık ayına kadar sürecek olduğunu belirtirken hedeflerinin Afyonkarahisarda girilmedik ilçe bırakmamak olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Gürdal; “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının programlamış olduğu hibe projesine başvurduk ve Afyonkarahisarda en iyi 2 projeden bir tanesi Gerodes projemiz seçildi. Projedeki amacımız Afyonkarahisar ve ilçelerinde yaşlı bakımı, yaşlı hastalıkları, yaşlı hakları gibi konuları vatandaşlarımıza bir seminer şeklinde vermek ve evde yalnız yaşayan yaşlılarımıza ise yalnızlık durumlarını en azından projemizin bitiş tarihine kadar gidermeye çalışmak olacaktır. Proje yazım sürecinde desteklerini esirgemeyen Dinar Kaymakamımız Mustafa Şahine ve Dinar Belediye Başkanımız Saffet Acara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Dinar, mesleğimizi çok iyi biliyor. Şimdi sıra Afyonkarahisarın diğer ilçelerinde. Tabii ki tüm Türkiyede projemizin çıktılarını ülkemizin diğer bölgelerine de dağıtacağız ve başka yerlerde de farklı projeler uygulama planlarımız mevcut. Projemizde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Yakın Doğu Üniversitesi (Kıbrıs) ve Akdeniz Üniversitesinde eğitim gören Gerontoloji öğrencileri mevcut, böylelikle üniversitelerarası mesleğimizin diyalogu da gelişmiş olacak” dedi.
Bu arada, projeden yararlanmak isteyen tüm belediyelerin Gerontologlar Derneğine başvurabilecekleri belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık