Şehir Hastanesi Günlük 6 Bin Hastaya Hizmet Veriyor

Yeni açılmasına rağmen Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde günlük 6 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, çevre illerden de yoğun bir hasta geldiğini söyledi.

Şehir Hastanesi Günlük 6 Bin Hastaya Hizmet Veriyor
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 13:51
Yeni açılmasına rağmen Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde günlük 6 bin hastaya hizmet verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, çevre illerden de yoğun bir hasta geldiğini söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıkta Dönüşümün ikinci fazını oluşturan şehir hastanelerinin 6ncısı Elazığda kapılarını 1 Ağustos itibariyle halka açtı. 4 bin personelin hizmet verdiği ve içerisinde 37 ameliyathane, 160 yoğun bakım, 28 tane diyaliz ünitesi, psikiyatri, kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yer aldığı bin 38 yataklı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 355 bin metrekarelik kapalı alanda bir haftadır hizmet veriyor.
İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat ve hastane yetkilileriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda hastane hakkında bilgi veren Polat, yeni açılmasına rağmen şehir hastanesinin günlük 6 bin kişiye hizmet verdiğini söyledi.
Yeni hastane ile tesis ve hizmetler açısından sınıf atladıklarını aktaran Polat, “Eski sağlık tesislerimizle ve eski sağlık hizmetleriyle bu yeni hastanemiz arasında sınıf farkı var. Çünkü daha önceleri bizim basit tedaviler ve ameliyatlar bile Elazığda yapılmazken şuanda çok özellikli ameliyatlar, tedaviler Elazığda yapılmaktadır. Çevre iller Bingöl, Muş, Tunceli, Diyarbakır ve Malatyadan yoğun bir hasta geliyor. Bizim amacımız yurt dışına açılmak ve yurt dışından hasta çağırmaktır. Bu konuda hiçbir konuda aşağılık kompleksimiz yok. Özellikle biz sağlık hizmeti sunumunda Türkiye dünyada ilk 10dadır. Birçok gelişmiş ülkeler Türkiyeyi sağlık sunumunda örnek almaktadır“ diye konuştu.
Şuan 6 bine yakın hasta kabul ettiklerini dile getiren Polat, “Yeni açılmış olmasına rağmen burada herhangi bir sağlık hizmeti sunumunda bir eksikliğimiz yoktur. Yoğun bakımlarımızla, acilimizle, ameliyathanelerimizle ve servislerimizle halkımızın hizmetindeyiz. Artık Elazığda üst seviyede kaliteli bir sağlık sunmaya hazırız diye bilgi verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık