Organları 5 Kişiye Umut Oldu

Bursada tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden bir vatandaşın organları 5 hastaya umut oldu.

Organları 5 Kişiye Umut Oldu
  • 26 Eylül 2018, Çarşamba 11:20
Bursada tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden bir vatandaşın organları 5 hastaya umut oldu.
Beyin damar hastalığı nedeniyle Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören 49 yaşındaki erkek hasta Ü.İ, doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesinin onayı ile alınan akciğer, karaciğer, böbrek ve korneaları nakil bekleyen hastalara umut oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, organ nakli koordinatörlerinin ailenin onayını alması üzerine nakil çalışmalarının başladığı bilgisini verdi. Başarılı geçen operasyon sonucu merhumun kornealarının Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine gönderildiğini dile getiren Dr. Akan, “Böbrek ve karaciğeri ise Bursada özel bir hastaneye, akciğeri ise Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçakla Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi. Bu vesile ile merhuma Allahtan rahmet, organlarını bağışlayan ailesine ise baş sağlığı diliyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık