Niğdeli Vatandaşın Organları 6 Kişiye Gönderildi

Niğdede bir sebebten dolayı hayatını kaybeden Niğdeli vatandaş, organ bağışı ile vefatından sonra 6 kişiye yaşam umudu oldu.

Niğdeli Vatandaşın Organları 6 Kişiye Gönderildi
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 13:11
Niğdede bir sebebten dolayı hayatını kaybeden Niğdeli vatandaş, organ bağışı ile vefatından sonra 6 kişiye yaşam umudu oldu.
Türkiyenin çeşitli illerinde farklı hastalıklardan dolayı tedavileri süren ve organ nakli bekleyen vatandaşlar Niğdede bir vatandaşın vefatı ile bağışlanan organları sayesinde yeniden hayata tutunacak. Donör Organizasyonu ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirildi.
Organları 6 kişiye hayat verecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, organlar ilgili yerlere gönderilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Donör Organizasyonu neticesinde Türkiyenin çeşitli yerlerinde bulunan 6 kişinin (karaciğer, 2 böbrek, büyük damar ve 2 kornea) yaşama tutunması sağlandı. Karaciğer Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine, Böbrekler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesine, Greft Büyük Damar İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesine, Kornealar Adana Balcalı Tıp Fakültesine ambulans ve ambulans helikopter ile gönderilmiştir. Organizasyonda emeği geçen başta merhumun ailesi, yoğun bakım personelleri, organ nakil koordinatörü Yalçın Yüzer, organ nakil sorumlusu anestezi hekimimiz Dr. Mustafa Kaçmaz, hastane Başhekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın ve tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkür eder, merhuma Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık