İnşaattan Düşerek Ölen Gencin Organları Başka Bedenlerde Hayat Bulacak

Artvinde inşaattan düştükten sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organları, başkalarına umut olacak.

İnşaattan Düşerek Ölen Gencin Organları Başka Bedenlerde Hayat Bulacak
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 13:19
Artvinde inşaattan düştükten sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki gencin organları, başkalarına umut olacak.
Sarp Gümrük Müdürlüğünde inşaatta çalışan Rıza Zeytin (28), 15 Ağustos tarihinde düştü. Birçok yerinde kırık ve iç kanama oluşan Zeytinin, kaldırıldığı Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Üç yıl önce böbreğini komşusuna bağışlayan amca Mustafa Zengin, ağabey Hasan Zeytin ile görüşerek yeğeni Rıza Zeytinin organlarının bağışlanması istedi. Bunun üzerine Rıza Zeytinin babası Hasan Zeytin ve ailesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Başar Erdivanlı ile görüştü. Görüşmenin ardından aile Rıza Zeytinin organlarını bağışlamaya karar verdi.

Aile büyük bir özveri göstererek organ bağışına karar verdi
Rıza Zeytinin dün akşam saatlerinde beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getiren Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Başar Erdivanlı, Aile büyük bir özveri göstererek organ bağışına karar verdi. Hastamız genç olduğu için pek çok organı organ bekleyenlere yardımı oldu. Adli vaka olması ve prosedürlere rağmen aile sabrını koruyarak kararının arkasında durdu. Kendilerine bu nedenle teşekkür ediyoruz. Karaciğeri İzmire gidiyor. Kalbi Ankaradaki bir hastaya nakledilecek. Böbrekleri Samsunda iki hastaya, korneaları da Samsunda iki hastanın görmesine sebep olacak dedi.
3 yıl önce komşusuna böbreğini bağışladığını söyleyen amca Mustafa Zengin, yeğenini kaybettiği için üzgün olduğunu kaydederek, Böbreğimi bağışlayarak bir ablam oldu. Sağlık bir şekilde yaşıyor. Onun da etkisi altında kalarak ağabeyim ile konuşarak organ bağışını yaptık. İnşallah alıcı hastalarımız iyi olur, yeğenimizi yaşatırlar ifadelerini kullandı.
Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Rıza Zeytinin yarın Artvinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık