İl Sağlık Müdürlüğü Yahyalıda Farkındalık Etkinliği Düzenledi

‘1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı farkındalık etkinlileri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Yahyalıda gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Yahyalıda Farkındalık Etkinliği Düzenledi
  • 23 Ekim 2018, Salı 14:24
‘1-31 Ekim meme kanseri bilinçlendirme ayı farkındalık etkinlileri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde düzenlenen etkinliklerin sonuncusu Yahyalıda gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Yahyalı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kirazlı Mahallesinde tespit edilen 40 kişi, Yahyalı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen otobüsle çeşitli kanser taramalarından geçirilmek üzere Esenyurt Servet Başkal KETEMe (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi) geldiler.
Yahyalıdan gelen grubu karşılayan KETEM sorumlusu Dr. Sebahat Ercan, eğitim salonunda bire bir modelleme ile uygulamalı olarak kendi kendine meme muayene yöntemini öğreterek, erken teşhis ve taramaların önemi hakkında çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. Ardından, 30-65 yaş aralığındaki kadınlar HPV-DNA rahim ağzı kanser taramasından, 40-69 yaş aralığındaki kadınlar meme kanseri taramasından, 50-70 yaş aralığındaki kadınlar da kolorektal kanser taramasından geçirildi.
Eğitim sonrası KETEM sorumlusu Dr. Sebahat Ercan, yaptığı açıklamada, “KETEMlerde verilen her türlü hizmetin sağlık güvencesine bakılmaksızın ücretsiz olduğuna vurgu yaparak “burada ulusal kanser tarama standartları çerçevesinde meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik muayene ve tetkikler yapıyoruz. Bugün de Yahyalı ilçemizden gelen grubungerekli taramalarını yaparak meme muayenesini vemamografi çekimlerini sağladık. Yapılan bu tarama ve muayenelerin hizmetleri içinyaş grubu uyan tüm halkımızı KETEMe bekliyoruz. Unutmayın “Kanserden Değil Geç Kalmaktan korkun” diye konuştu.
Tarama hizmeti alan kadınlar dai “Sağlık hizmetleri artık köyümüze kadar geliyor. Gelemedikleri zamanda araçlar ayağımıza kadar gelerek bizleri köylerimizde ücretsiz olarak buralara ulaştırıyorlar. Bu güzel hizmet için İl Sağlık Müdürlüğüne, İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Karaya, Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk ve emeği geçenlere herkese teşekkür ederiz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık