Hakkarinin Yüzde 50Si Sigara Kullanıyor

Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele konulu panelde, Hakkaride vatandaşların yüzde 50sinin sigara kullandığı ifade edilerek, bağımlılıktan kurtulmaya yönelik bilgilendirme yapıldı.

Hakkarinin Yüzde 50Si Sigara Kullanıyor
  • 26 Haziran 2018, Salı 17:44
Hakkari Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele konulu panelde, Hakkaride vatandaşların yüzde 50sinin sigara kullandığı ifade edilerek, bağımlılıktan kurtulmaya yönelik bilgilendirme yapıldı.
26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle Hakkari Üniversitesi Çölemerik Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen Bağımlılık ile Mücadele Panelinde, madde bağımlılığı ve tedavi yolları anlatıldı. Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şengal Bağcı Taylan, slayt gösterimleri eşliğinde konuşma yaptı. Taylan; ”Madde bağımlılığı ne yazık ki tüm dünya genelinin toplumların önemli temel sağlık sorunlarını teşkil ediyor. Dünya genelinde 250 milyon kişi en azında hayatında bir kere uyuşturucu kullanmıştır. Yaklaşık 3 milyon kişi ise düzenli kullanıcısı durumunda. Suç unsurlarını gerçekleştirenlerin kişilerin büyük bir çoğunluğu madde bağımlılığı olanlardır” dedi.

Hakkarinin yüzde 50si sigara kullanıyor
Hakkarinin yüzde 50sinin sigara kullandığını ifade eden Hakkari Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şengal Bağcı Taylan yaptıkları bir anketin sonucunu ise şöyle açıkladı:
Hakkaride panel düzenlenmeden önce yaptığımız bir ankette ise buradaki insanların yüzde 16sı sigara, alkol ve madde ve hiçbir şey kullanmamış. Bunun yüzde 50si ise ne yazık ki sigara bağımlısı durumundadır. Yüzde 10u ise madde bağımlısı değil belki ama hayatlarında bir kere madde kullanmışlar. Bu şu demektir bu insanlar en az hayatlarında bir kere maddeye bulaşmış, belki de şu demektir bu madde artık burunlarının dibine kader gelmiş o yüzden çok ciddi önlemler almak durumdayız.
Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Şaban Özer, “Madde Bağımlısı Bireye Yaklaşım, Tedavi ve Öneriler” hakkında detaylı bilgiler verirken, Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Çiçek Ediş de madde bağımlılığını önlemek için yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgi verdi.
Bağımlılık ile Mücadele Paneli, Çölemerik Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapılan ikramla sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık