Didim Devlet Hastanesi Bir İlke İmza Attı.

Milli İşletim Sistemi Pardus kullanan Didim Devlet Hastanesi, aynı zamanda HIMSS Stage 6 olarak bilinen ‘Dijital Hastane sertifikasını alarak bir ilke imza attı.

Didim Devlet Hastanesi Bir İlke İmza Attı.
  • 15 Eylül 2018, Cumartesi 10:35
Milli İşletim Sistemi Pardus kullanan Didim Devlet Hastanesi, aynı zamanda HIMSS Stage 6 olarak bilinen ‘Dijital Hastane sertifikasını alarak bir ilke imza attı.
Didim Devlet Hastanesi, 2014 yılından beri Milli İşletim Sistemi olan Pardusu kullanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğanın 100 günlük eylem planında da belirtilen Milli İşletim Sistemi Pardusu yüzde 70 oranında kullanmakta olup Didim Devlet Hastanesinde yüzde 100ler hedefleniyor. Hastanede başta acil servis olmak üzere yataklı servislerde, laboratuarlarda ve polikliniklerde Pardus kullanılıyor. Ayrıca hastanede Pardus işletim sistemi üzerinde Libreoffice, Lider Ahenk merkezi yönetim yazılımı faaliyete bulunuyor.
Hastanede kullanılan Pardus sistemiyle ilgili olarak yapılan açıklamada; “Pardus, sadece işletim sistemi olarak adlandırılan temel bilgisayar programından ibaret değildir. Bir bilgisayarda olması gereken ve iş yaparken kullanılacak pek çok özgür yazılımda Pardusun içinde yer alıyor. Pardus işletim sisteminin muadili olan işletim sitemlerini piyasada yaklaşık 150 dolara, Libreoffice paketinin muadili olan ofis uygulamaları ise piyasada yaklaşık 300 dolara varan fiyatlarla satılıyor. Bu da hastane genelinde bulunan yaklaşık 150 bilgisayarı düşünürsek sadece lisanslama ücreti olarak yaklaşık 67 bin 500 dolara maliyet karşımıza çıkmaktadır. Ancak hastanede yerli ve milli işletim sistemi olan Pardusu kullanarak 67 bin 500 dolar kamu yararı sağlanmıştır. Pardusta ayrıca internet araçlarından oyunlara, çoklu ortam oynatıcılarından kişisel bilgi yöneticilerine kadar bir masaüstü kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek onlarca ücretsiz program bulunuyor” denildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık