Deniz Bartu İçin Donör Seferberliği

Umut ve Yaşam Derneği, yaklaşık 3 yıldır lösemiyle mücadele eden 6 yaşındaki Deniz Bartu için donör seferberliği başlattı.

Deniz Bartu İçin Donör Seferberliği
  • 23 Ekim 2018, Salı 13:09
Umut ve Yaşam Derneği, yaklaşık 3 yıldır lösemiyle mücadele eden 6 yaşındaki Deniz Bartu için donör seferberliği başlattı.
Trabzonun Akçaabat ilçesinde yaşayan lösemi hastası Deniz Bartunun yaşam mücadelesi devam ediyor. Yaklaşık 4 yıl önce, 29 yaşındayken yumuşak doku kanserinden yaşamını yitiren öğretmen Damla Akar Menteşenin oğlu Deniz Bartu için hala uygun donör bulunamadı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Servisinde tedavisi süren Deniz Bartuya bir destek de Umut ve Yaşam Derneğinden geldi. Dernek yönetimi, Deniz Bartu için, kan bağışı kampanyası başlattı.

Cuma günü Yomrada
Umut ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nimet Baki, yakın zamana kadar uygun donörün bulunmaması halinde Deniz Bartunun hayati fonksiyonlarının tehlikeye gireceğini belirtti. Bu doğrultuda kan bağışı kampanyası başlattıklarını ifade eden Dr. Baki, “ Tüm Trabzonluları 26 Ekim Cuma günü saat: 09:30- 17:30 saatleri arasında Yomra Sağlık Merkezi önünde donör olmak için kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Verilecek 3 tüp kan örneğiyle birinin canı, birinin umudu ve birinin kahramanı olabilirsiniz. Ne kadar çok donör o kadar can, o kadar umut niteliği yaşıyor. Kampanyamızı Yomra Kaymakamlığının desteğiyle gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tedavi oranı yüksek
Türkiyede her yıl 165 bin kişiye kanser teşhisi konulduğuna dikkat çeken Baki, “Bunun 4 bin 500ü lösemi hastası ve maalesef yaklaşık 2 bin 500ü de çocuk. Türkiyede de dünyada da en fazla görülen kanser türü. Neyse ki tedavi oranı arttığı gibi aynı ölçüde ölüm oranları da azalıyor. Halk arasında kan kanseri olarak da bilinen löseminin, ülkemizde tedavi oranı yüzde 70in üzerine çıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık