Çocuklarda Yaz Hastalıkları

Yaz aylarının çocuklar için tatil ve eğlence fırsatı olduğunu belirten Dr. Emel Şen, güneş çarpması, güneş yanığı, ishal, sıvı kaybı, böcek ısırığı gibi yaz hastalıklarının miniklerin tatilini sıkıntılı hale getirebildiğini söyledi.

Çocuklarda Yaz Hastalıkları
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 16:55
Yaz aylarının çocuklar için tatil ve eğlence fırsatı olduğunu belirten Dr. Emel Şen, güneş çarpması, güneş yanığı, ishal, sıvı kaybı, böcek ısırığı gibi yaz hastalıklarının miniklerin tatilini sıkıntılı hale getirebildiğini söyledi.
VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniğinden Öğretim Üyesi Dr. Emel Şen, ebeveynlerin ve çocukların sıcak yaz aylarını rahat geçirebilmek için alınması gereken önlemler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Özlediğimiz güneşe dikkat
Ultraviyole ışınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Şen, Yaz mevsiminde sıklıkla karşılaşılan güneş çarpmalarından korunmak için, çocukların haftada en az iki kez 11.00den önce 15.00den sonra 10-15 dakika yüz, kol ve bacaklara koruyucu sürmeden, direkt güneş ışığına maruz kalmaması önerilmektedir. Özellikle 6 aydan küçük bebekler sıcaktan daha çok etkilenmektedir. Güneş çarpması durumunda halsizlik, kusma ve bilinç kaybı görülmekle birlikte, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından dolayı deri kanseri riski de artmaktadır. Bunun dışında güneşten korunmada güneş gözlüğü, şapka ve şemsiye de kullanılmalıdır dedi.

Bol sıvı alınmasına dikkat edelim!
Yaz aylarında insan vücudunda terleme nedeniyle aşırı sıvı kaybı olduğunu ifade eden Dr. Şen, Bu nedenle bol sıvı tüketilmelidir. Fakat kullanılan su ve sıvı kaynaklarına dikkat edilmelidir. Kaynağı belli olmayan içme sularından ve bu sularla yıkanan meyve ve sebzelerden tifo, para tifo, ishaller, viral hepatit (hepatit A) gibi hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle piknik alanlarında sulara insan ve hayvan dışkısı ile atıkları karışmış ise su gözle görünmeyen mikroplar ile kirlenir ve bu da bağırsak enfeksiyonlarına neden olur. Sinek ve böcek sokmalarına sık rastlanan yaz aylarında, kapalı alanlarda sprey şeklindeki böcek öldürücü kimyasalların kullanımı küçük bebekler için zararlı olduğundan, fişe takılan sinek kovucular tercih edilmeli, çocukların kollarını ve bacaklarını koruyan giysiler giydirilmeli ve beşikler cibinlik denilen tüller ile korunmalıdır diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık