Ailesel Akdeniz Ateşi Ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu Bölge Sempozyumu

Mardinde Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu bölge sempozyumu yapıldı.

Ailesel Akdeniz Ateşi Ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu Bölge Sempozyumu
  • 16 Eylül 2018, Pazar 12:08
Mardinde Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıkları Güneydoğu bölge sempozyumu yapıldı.
Mardinin Artuklu ilçesinde özel bir otelde düzenlenen ve Mardin, Batman, Siirt ile Şırnak illerinden doktorların katılımıyla Aile Hekimlerine FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık oluşturmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için düzenlenen sempozyuma Prof. Dr. Ayşe Huri Özdoğan, Prof. Dr. Özgür Kasap Çopur, Doç. Dr. Serdal Uğurlu, Uzman Dr. Kenan Barut ve çok sayıda doktor katıldı.
23 Ocak 2018de kurulan FMF Ailesel Akdeniz Ateşi ve Romatızmal Hastalıklar ve Dayanışma Derneğinin çalışmaları neticesinde Dünya Romatoloji haritasında 41. ülke olarak Türk bayrağı ve dernek logosu yer aldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Dr. Safet Yavuz, “Gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak önemlidir. Türkiyenin bu konuda çalışmaları dünya literatüründe kaynak kişi olarak bilinen profesör ve doktorlarla işbirliği içindedir. Aile hekimlerimize FMF hastalığını tanıtmak, güncel bilgileri paylaşıp farkındalık oluşturmak ve hastaları uygun şekilde yönlendirmek için bu sempozyumun yeri ve önemi büyüktür. Sempozyumumuzun amacı, hastalarımıza, dayanışma, pozitif sosyal yaşam, aktif iş hayatı sağlamak, gerekli devlet desteği ve bilincini oluşturmak, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe sağlık müdürlükleri ve destek olabilecek sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak, konuda uzmanlaşmamış sağlık çalışanlarının bilinçlendirmektir. Dileğimiz, Güneydoğu genelinde Ailesel Akdeniz Ateşi ve Otoenflamatuar Hastalıklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından uzman doktorlar sempozyumla ilgili bilgilendirmeler ile sunumlarını yaptı. Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık