Ahlat Bölgesel Ortopedi Ve Travmatoloji Toplantısı Başladı

Bitlisin Ahlat ilçesinde Ahlat Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı düzenlendi.

Ahlat Bölgesel Ortopedi Ve Travmatoloji Toplantısı Başladı
  • 22 Eylül 2018, Cumartesi 13:59
Bitlisin Ahlat ilçesinde Ahlat Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji Toplantısı düzenlendi.
Ahlat Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, eski Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahin ve Türkiyenin çeşitli illerinin Tıp Fakültelerinden gelen yaklaşık 80 öğretim üyesi katıldı.
Toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahinin açılış konuşmasıyla başladı.
Prof. Dr. Şahin, Düzenlediğimiz bu toplantıya ülkenin dört bir yanından gelerek teşrif eden sizlere teşekkür ediyorum. Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneğinin amacı hem ortopedi ve travmatoloji alanlarında bilimsel faaliyetlerde bulunan hem de Türk coğrafyasında bilimsel faaliyetleri devam ettiriyor. Bu yıl ki toplantımız için Ahlatı seçtik. Niye Ahlatı seçtik. Geçen yıl bu vakitler Erzincan Üniversitesi eski Rektörü İlyas Çapoğlu, sekreter Abdulkadir Çoban ve rektör yardımcılarıyla beraber Ahlatı ziyaret ettik ve inanılmaz etkilendik. Tabii burası Oğuz Türklerinin Anadoluya giriş kapısıdır. Bizde şöyle bir yanlış var bana göre, biz bin yıldır değil 8 bin yıldır bu topraklardayız. Ahlat bu anlamda çok önemli bir yer. Dolayısıyla burayı tanımak, tanıtmak ve yerel yöneticilerin özellikle Belediye Başkanı A. Mümtaz Çobanın çabalarını görmeniz için buraya geldik. Buraya adım attığımız günden itibaren bizleri asla yalnız bırakmayan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çobana çok teşekkür ediyorum. Kemik ve Eklem Cerrahisi olarak Ahlat Selçuklu Mezarlığı restorasyonunda kullanılmak üzere derneğimiz Ahlat belediye Başkanlığı emrine bir bağışta bulunmaya karar verdi. Bu bağış çekini Başkan A. Mümtaz Çobana teslim edeceğiz dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Bölgesel Ortopedi ve Travmatoloji toplantısının Ahlatta düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Değerli dernek başkanımıza, rektörlerimize ve yine Türkiyenin bir çok üniversitesinden gelen bilim insanlarımıza ilçemize teşrif etmenizden mutluluk duyuyoruz. Burası sizin bin yıl önce ki başkentiniz. Yani Anadoluya Türk mührünün, ön sözünün yazıldığı Bizanstan devraldığımız o günden itibaren hiçbir kesintiye uğramadan Türk toprağı olarak Anadolunun tapu senetlerini üstünde taşıyan muhteşem bir alan. Tekrar bu toplantıyı Ahlatta düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum diye konuştu.

Nasıl bir kültüre, nasıl bir medeniyete sahip olduğunuzu gezdikçe göreceksiniz
Ardından bir konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Medeniyetler beşiği kadim kent Bitliste buram buram tarih kokan Anadolunun giriş kapısı, kültür abidesi ve Kubbet-ül İslam olan Ahlatımızda sizleri görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Belki şu ana kadar Ahlatı duymamıştınız. Belki buraya korkarak geldiniz. Çünkü bunları duyuyoruz, terör bölgesi deniliyor. Kendiniz göreceksiniz terör bölgesi mi huzur bölgesi mi? gezdikçe huzur hissedeceksiniz. Ahlat sokaklarında gezdikçe öyle huzur hissedeceksiniz. Belki de tarihinize kayıtsız kaldığınız için kendinizi suçlu hissedeceksiniz. Nasıl bir kültüre, nasıl bir medeniyete sahip olduğunuzu gezdikçe göreceksiniz. Bu ile geldiğimden beri Ahlata başka bir sevdam olduğum zaten hissediliyor. Kubbet-ül İslam Ahlat Uygulama ve Araştırma Merkezimizi kurduk ve şimdi onu aktivite ediyoruz. Şimdi Selçuklu Araştırma Enstitüsü ile ilgili çalışmalarımız sürüyor şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çoban tarafından katılımcılara Ahlat bastonu hediye edildi. Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Şahin ise Başkan Çoban ve Rektörlere Çini hediye etti.
2 oturumda düzenlenen toplantının ikincisi yarın sona erecek. Toplantı, yörenin tarihi doğal ve kültürel güzelliklerini tanımaya fayda sağlayacak sosyal içerikli programla devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık