250 Bin Kişi Göğsünden Şikâyetçi

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murtaza İlhan, Türkiyede yaklaşık 250 bin kişinin göğsünde şekil bozukluğu ile ilgili sıkıntı olduğunu söyledi.

250 Bin Kişi Göğsünden Şikâyetçi
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 9:08
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murtaza İlhan, Türkiyede yaklaşık 250 bin kişinin göğsünde şekil bozukluğu ile ilgili sıkıntı olduğunu söyledi.
Göğüste olan şekil bozukluklarının toplumumuzda 300de bir görülen durum olduğunu ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murtaza İlhan, “Bu da Türkiyede aşağı yukarı 250 bin kişiye tekabül etmektedir. Hastalık, genellikle aileler tarafından bebeklik dönemindeyken fark edilebilir. Ancak ergenlik dönemine doğru gittikçe, bu tamamen oturmuş bir durum olur. Hastaların en büyük şikayetleri ergenlik dönemindeyken ortaya çıkar. Genellikle göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı ve şekil bozukluğundan dolayı hastalar bizlere başvuruyorlar. Hastalarda eğer göğüs boşluğundaki şekil bozukluğunun dışında kalp problemi var ise bunun bir an önce düzeltilmesi önemlidir. Eğer hastalarda bu şikâyetler az ise, bu defa estetik açısından düşünmek gerekiyor. Göğüs bozukluğu şikâyeti olanların spor yapmaları da imkânsız diyebiliriz. Bu da psikolojik olarak ciddi bir sıkıntı yaşamak anlamına gelmektedir” dedi.
Göğüs duvarını oluşturan kemiklerin içe doğru çökük olmasına pektus ekskavatus (kunduracı göğüs) dışarıya doğru çıkıntılı olmasına pektus karinatus (güvercin göğüs) denildiğini belirten Dr. İlhan, “Çocuklarda arkadaşlarının eleştirileri sebebiyle kendine güven eksikliği ve içe kapanma görülebilmekte, ilerleyen yıllarda okul başarılarını olumsuz etkilemektedir. Beden eğitimi dersleri ve atletizm ile yüzme sporu bunlar için adeta kabus haline gelebilmektedir” şeklinde konuştu.
Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Murtaza İlhan, cerrahi olarak açık veya kapalı yöntem kullanıldığını ve kısa sürede hastanın normal hayatına döndüğünü sözlerine ekledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık