Ormekten İstihdama Büyük Katkı

Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (ORMEK) ile 2014 yılından itibaren 172 branşta 41 bin kursiyere eğitim verdi.

Ormekten İstihdama Büyük Katkı
  • 01 Mart 2019, Cuma 11:02

ORMEKTEN İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

41 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (ORMEK) ile 2014 yılından itibaren 172 branşta 41 bin kursiyere eğitim verdi.

172 FARKLI BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR

Yol, su, ulaşım gibi alt yapı hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Meslek ve Sanat Kursları ile vatandaşların bilgi ve beceri kazanmalarını, ev ekonomilerine katkı sağlamalarını hedeflediklerini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde bulunan ORMEK şubelerimizde 2014 yılından itibaren 172 branşta 140 eğitmenle 41 bin vatandaşımıza eğitim verdik. Amacımız farklı dallarda verdiğimiz mesleki-teknik, sosyal-kültürel, sanat-beceri kursları ile vatandaşlarımızın sanatsal hobilerini geliştirmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak ve iş istihdamına katılmalarını sağlayarak modern toplum yapısı oluşturmak ” şeklinde konuştu.

UZMAN KİŞİLERCE ÜCRETSİZ OLARAK SUNULUYOR

Kasım 2014te kuruluşu gerçekleştirilen ORMEK, ilk etapta 12 derslikle Altınorduda ardından 16 derslikle Fatsa ve Ünye şubelerinde eğitimlere başladı. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen genel eğitim ihtiyacına cevap verebilecek mesleki, sanatsal-örgün ve tamamlayıcı eğitim organizasyonlarının yanı sıra seminerler, konserler, geziler, sergi çalışmaları gibi sosyal etkinlikler de hayata geçiriliyor. ORMEK bünyesinde açılan kursların tamamı ücretsiz verilirken eğitimlerin sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA KURSLAR YER ALIYOR

500e yakın alanda kurs açabilme imkânı olan ORMEK şubelerinde kadın üst kıyafetleri, turistik ve hediyelik eşya, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, takı tasarımı, butik çikolata, pastacı çırağı, ev yemekleri,  iğne oyası, dantel anglez, filografi, dekoratif ev aksesuarları hazırlama gibi el becerisi gerektiren kursların yanı sıra çocuk eğitimi ve etkinlikleri, okuma-yazma, drama, diksiyon, satranç, resim, iş güvenliği, ilk yardım, Kuran-ı Kerim,  İngilizce, Osmanlıca, Arapça gibi kişisel gelişim kursları da veriliyor.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık