Nevşehirde Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Eğitimli Köpeklerin Gösterisi Damga Vurdu

Nevşehirde Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde jandarmanın narkotik, devriye ve bomba arama köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Nevşehirde Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Eğitimli Köpeklerin Gösterisi Damga Vurdu
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:55
Nevşehirde Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 95inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlerde jandarmanın narkotik, devriye ve bomba arama köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi.
Nevşehirde Gazi Stadında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.
İstiklal Marşının söylenmesinin ardından konuşan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, “19 Mayıs 1919da Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Samsuna çıkarak büyük fedakarlıklar ile başlattığı milli mücadele Türk milletinin inanç ve azmiyle sonuçlanmış 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürkün Türk milletini karakterine en uygun idare Cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” diye konuştu.
Gazi Stadındaki törende daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığında iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman, Hollanda ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi. Gösterilerde tatbikat gereği cezaevinden firar ederek bir kişiyi rehin alan kişi, jandarma ekiplerinin eğitimli köpeklerle yaptıkları operasyon sonu etkisiz hale getirildi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm ve voleybol yarışmalarının yanı sıra, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Jandarma Komutanı Kurmak Albay Yüksel Yiğitin vermesi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık