Ab Heyeti Mardinde

AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson ve beraberindeki heyet Mardinde IPAdın desteği ile tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

Ab Heyeti Mardinde
  • 27 Ekim 2018, Cumartesi 13:42
AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson ve beraberindeki heyet Mardinde IPAdın desteği ile tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Genel Direktör Christian Danielsson, Türkiye Dairesi DG NEAR Başkanı Bernard Brunet, EEAS Türkiye Dairesi Başkanı Thomas Frellesen, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Gabriel Munuera Vinals, Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Angel Gutierrez Hidalgo, Proje Sorumlusu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Elif Torcu Ozdenden oluşan heyet, Mardini ziyaret etti. Burada Vali Mustafa Yaman ile görüşen heyet daha sonra Kızıltepede 54,7 milyon avroya mal olan Mardin Atık Su Arıtma Tesisi açılış törenine katıldı.

400 bin kişinin kamu sağlığı iyileştirilecek
Burada bir konuşma yapan AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson, projeye katkıda bulundukları için mutlu olduklarını söyledi. Projeyi önemle takip ettiklerini aktaran Danielsson, Bu proje, Mardindeki sorunların iyileştirilmesine katkıda bulunacak, su ile geçen hastalıkların azalmasına yardımcı olacak, Mardinde yaşayan yaklaşık 400 bin nüfusun genel kamu sağlığını iyileştirecek. Çevre koruma gerçekten çok önemli bir konu. Aynı zamanda pek çok zorlukla karşılaştığımız bir konu. Sadece AB için değil tüm ülkeler için çok çok önemli bir konu. 2002 yılından bu yana Türkiyeyi desteklemek için çevre sektöründe 6,6 milyar liralık yatırım desteği sağladık. Türkiye genelinde 36 proje uygulandı ve 18 proje de hazır. Bu bağlamda projeler aslında bizim AB ile Türkiye arasındaki uzun dönemli iş birliğinin somut bir örneği ve önemli bir nişanesidir. AB tarafından bakacak olursak Türkiyede demokrasinin, istikrarın ve refahın desteklenmesi bizim de önemli bir çıkarımız. Türkiyenin özellikle son yıllarda çok çok önemli zorluklarla karşılaştığının farkındayız. Özellikle Suriye krizinde Türkiyeye, hükümete ve gerekse Türkiye halkına 3,5 milyondan fazla Suriyeli mülteciye son derece bonkör bir şekilde ev sahipliği yapıkları için teşekkür etmek istiyoruz” dedi.
Törende konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ise tesisin önemine değinerek IPA tarafından desteklenen bu projenin bir yılda sadece yüzde 10luk bir çalışmanın yapıldığını gördüklerini, geriye kalan kısmını bir yıl içerisinde hep birlikte tamamladıklarını söyledi. Vali Yaman, Bölgenin çevreye duyarlı bir şehir olmasında katı atık yönetimi, sanayi ve evsel atık yönetiminin iyi kurgulanması ve faaliyete geçirilmesi lazımdı. Bu sebeple de IPAdan önemli bir destek alarak bu projeleri gerçekleştirmeye başladık. Sadece bununla kalmayacak, bundan sonra IPA ile iş birliğimiz devam edecek. Bundan sonra açılacak hibe programları için Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak müracaat edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.
Öte yandan AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürü Christian Danielsson ve beraberindeki heyet, kentteki tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra kentten ayrıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık