Yörükler Şenlikte Buluştu

Burdurun Aziziye köyünde 18incisi düzenlenen Kültür Sanat ve Yayla Şenliği yoğun katılım ile gerçekleşti.

Yörükler Şenlikte Buluştu
  • 23 Temmuz 2018, Pazartesi 9:01
Burdurun Aziziye köyünde 18incisi düzenlenen Kültür Sanat ve Yayla Şenliği yoğun katılım ile gerçekleşti.
Aziziye köyünde 18.cisi düzenlenen şenliğe Burdur Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlikte işadamı ve İlbeyi Mehmet Cadıl, şenlikte birlik ve beraberliği yaşattıklarını dile getirdi.
Burdur Valisi Hasan Şıldak da böyle günlerde yörük kültürünün öz değerleriyle buluştuğunu söyledi. Şıldak, “Yörük demek Türk kültürü, özünü yaşayan, aslını inkar etmeyen, öz değerleriyle barışık insan demektir. Yörük demek ülkesine sevdalı, özü sözü bir olan insan demektir. Bizler bin yıl önce bu coğrafyaya adım attığımızda bir ülke edindik. Ülke aslında bir coğrafya parçasıdır. Biz Anadoluya vatan dedik, ülkeyle vatan farklı kavramlardır. Bizim için burası vatandır. Çünkü bu al bayrak, şehit kanlarıyla sulanmış bir toprağın üstünde dalgalanmaktadır. İşte bir toprağı vatan yapan değerler bugün burada yaşatılmaktadır” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık