Yöreler Renkler Akdeniz Ve Ege Gecesiyle Devam Etti

Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, “Akdeniz, Türkiyenin dünyaya en açık coğrafyasının adıdır” dedi.

Yöreler Renkler Akdeniz Ve Ege Gecesiyle Devam Etti
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 13:12
Muratpaşa Belediye Başkan Ümit Uysal, “Akdeniz, Türkiyenin dünyaya en açık coğrafyasının adıdır” dedi.
Muratpaşa Belediyesinin barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler, 3üncü günü Akdeniz ve Ege gecesiyle geride bıraktı. Korkuteli Istanaz Mahalli Sanatçılar ve Emre Dayıoğlunun sahne aldığı gece, Antalyalılar dayanışma ve Dostluk Derneğinin bir Antalya klasiği olan hibeş sunumuyla başladı.
Tahinin limon suyu, sarımsak ve baharatlarla özleştirilerek hazırlanan ve bir çeşit meze olan hibeş hazırlığı için Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, masanın başına geçti. Cephaneci, büyük bir özenle hazırladığı hibeşi festivale gelenlere ikram etti.
Festivali katılan Akdeniz ve Ege derneklerine teşekkür plaketinin de verildiği gecede Başkan Ümit Uysal, Akdenizin barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının ve farklılıkların birlikte yaşandığını, tasada ve kıvançta bir arada olabilen bir coğrafyanın adı olduğunu belirterek, “Akdeniz, Türkiyenin dünyaya en açık coğrafyasının adıdır” dedi. Başkan Uysal, konuşmasının sonunda festivali ziyaret eden ve aslen Elmalılı olan Norveçin Oslo eyalet milletvekili Gülay Kutalı da sahneye davet etti. Başkan Uysal, Kutalı Muratpaşa belediyesi Kent Meydanını dolduranlara “Bizim Yörük kültürümüzün Oslodaki temsilcisi” sözleriyle tanıttı.
Yöreler Renkler Festivali, bugün Doğu Anadolu gecesi düzenlenecek. Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanındaki etkinlikler halk dansları gösterisi ve saat 20.00de başlayacak İhsan Güvercin, sonrasında Belkıs Akkale konseriyle devam edecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık